Öğretmenler greve gitti: Ortalık karıştı

Öğretmenler greve gitti: Ortalık karıştı

Yeni Zelanda’da öğretmenler greve gitti. 50 bine yakın öğretmenin greve katıldığı bildiriliyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Yeni Zelanda Eğitim Bakanı, bugün on binlerce kişi daha iyi ücret ve koşullar için yürürken, Parlamento’da grev yapan öğretmenler tarafından oluşturulan bir kalabalığa “daha iyisini yapacağız” dedi. Ülkede greve gidenlerin sayısı arttıkça işler karışmaya başladı. İlkokul Sonrası Eğitim Verenler Birliği (PPTA) ve Yeni Zelanda Eğitim Enstitüsü Te Riu Roa (NZEI) Yeni Zelanda’da sendikalarla Eğitim Bakanlığı arasındaki görüşmelerin tıkanmasının ardından onbinlerce öğretmen greve gitti.

Öğretmenler greve gitti: Ortalık karıştı

Öğretmenlerin şikayetleri genel olarak daha iyi hayat koşulları ve maddi kaygılara dayanıyor. Problemlerini dile getiren öğretmenler tuttukları pankartlarla bile tepki gösterdiler. “İyi pankartlar hazırlayacak param yok” ve “Dişçiye gidecek param yok” yazılı pankartlar ile yürüyüş yapan öğretmenler ülkenin gündemine oturdu. Enflasyon ülkede artan bir problem olurken öğretmen maaşlarının da enflasyon karşısında yeterli kalmadığı hakkında problemler dile getirildi. Eğitim Bakanı Jan Tinetti ise protestoculara yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: Ben de zamanında sizin şu anda bulunduğunuz yerdeydim, protestolara katılmıştım. Ben de öğretmenlik ve müdürlük yaptım. Dolayısıyla yaptığınız işi kesinlikle biliyorum ve değer veriyorum. Bu ülkedeki çocukları ve koşullarınızı savunduğunuz için çok içtenlikle teşekkür ederim. Ülkede devam eden problemlerin kısa sürede son bulması hedefleniyor diyebiliriz.

Apple Music’te albüm kapaklarını tek dokunuşla galerinize kaydedebilirsiniz