Öğrencilerin karantina süresi ile ilgili yeni karar

Okullar ne zaman açılacak

Sağlık Bakanlığı COVID-19 Rehberi’nin “Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon” konulu bölümünü güncelledi.

Öğrencilerin karantina süresi ile ilgili yeni karar. Yapılan güncellemeye göre COVID-19 temaslısı olup semptom göstermeyen aşısız veya eksik aşılılar ile ilköğretim ve lise öğrencilerinin karantina süreleri kısaltıldı. Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre aşı olmamış veya eksik aşılı Covid-19 temaslısı kişilerin karantinası, “semptom göstermemeleri halinde” PCR testi yapılmasına gerek olmadan 10’uncu günde sonlandırılabilecek.

Türkiye’de okullar tüm dünyaya kâbus yaşatan Covid-19 salgını sebebiyle uzun süre yüz yüze eğitime ara vererek uzaktan eğitim ile süreci devam ettirdi. Ancak salgının başlamasının üzerinden geçen zaman neredeyse 2 yıla yaklaştı. Sağlık Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı’nın ortak hareketi ile okullar bu eylülde tüm kademelerde yüz yüze eğitim öğretime başladı. Her ne kadar okullarda korona virüse karşı tedbirler alınmış olsa da salgın henüz bitmedi. Türkiye’de vaka sayıları 27 binlerde seyrederken Sağlık Bakanlığı öğrencileri de ilgilendiren bir karantina güncellemesi açıkladı.

Koronavirüs Hindistan mutasyonu

Öğrencilerin karantina süresi ile ilgili yeni karar

Temaslı öğrenciler ile aşısı eksik olanların karantina süresi kısaltıldı, negatif ve aşılı temaslıya karantina yok.

İlköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin Covid-19 temaslısı olmaları durumunda semptom göstermeleri halinde karantina süreleri 14 gün, semptom göstermemeleri durumunda ise karantina süreleri 10 gün olacak. Semptom göstermeyenlerin karantinaları 5’inci günde yapılacak PCR testinin negatif çıkması durumunda sonlandırılacak ve bu öğrenciler okula devam edebilecek. Eğer PCR testi yapılmazsa öğrencinin karantinası 10. günde sona erecek.

Xbox satın almak isteyenleri üzecek bir haber geldi