Odyssey Neo G9 57 : Dual UHD oyun monitörü  

Odyssey

Samsung , Odyssey monitör serisinin en yeni üyeleri Odyssey Neo G9 57″ (G95NC) ve Odyssey Ark 55″ (G97NC) ile oyun monitörlerinin geleceğine ışık tutan yeni modellerini duyurdu.

Odyssey Neo G9 57″ (G95NC), performanslarını ve rekabet güçlerini artırmak isteyen oyunculara çığır açan görsel deneyimler sunmak üzere tasarlandı. Dual Ultra Yüksek Çözünürlüklü (DUHD) ekranı ve bir dizi yüksek hızda bağlantı seçeneğiyle Odyssey Neo G9 57″, şimdiden CES 2023’te En İyi İnovasyon Ödülü kazandı.

İki adet 32 inç UHD monitör genişliği sunan 57 inç boyutunda ve 32:9 oranındaki 1000R kavisli ekran, keskin görüntüler ve geniş bir görüş alanıyla kullanıcıları sarıyor. Monitör, daha önce hiç olmadığı kadar kullanıcıları oyunun içine çekiyor.

Quantum Matrix Teknolojisi, Samsung’un sunduğu Quantum Mini LED aydınlatmasına güç veriyor. Bu da daha küçük ve daha belirgin karartma bölgeleri sunarak, keskin kontrast ve daha az parlamayla ekranın aydınlık ve karanlık alanları daha etkin ayrışıyor.

Odyssey

Odyssey Neo G9 57″, Quantum Mini LED aydınlatmayı VESA Display HDR 1000 özelliğiyle en iyi şekilde birleştiriyor. 1.000 nitlik tepe parlaklığı sayesinde HDR içerikler, doğru renk ve kontrastla verilen gelişmiş renkler ve derinlikle, canlı ve gerçeğe yakın görünüyor.

 Monitörün oyun performansı, oyuncuların potansiyellerinin tamamını açığa çıkarabilmesine yardımcı olacak görsel kalite sunmak üzere yükseltildi. 240 hertz (Hz) yenileme hızı ve 1 ms griden griye (gray-to-gray /GTG) tepki süresi, daha az bulanıklık ve en aza indirilmiş gölgelenme sunmayı başarıyor. Oyuncular akıcı bir oyun deneyiminin ve heyecan verici bir oyunun keyfini çıkarırken, anında verilebilen tepkiler onları zafere ulaştırıyor. Ayrıca AMD FreeSync Premium Pro özelliği, istikrarlı ve gecikmesiz bir görüntü sunmak için ekranı senkronize ediyor.

Odyssey Neo G9 57″, VESA sertifikalı DisplayPort (DP) 2.1 bağlantısıyla akıcı oyun oynama ve verimli video oynatma sağlayarak Neo G9’un 240Hz’e kadar sunduğu DUHD çözünürlüğünü destekliyor. DP2.1’e ek olarak, Odyssey Neo G9 57″, HDMI 2.1 ve bir USB hub bağlantı seçeneğine de sahip. Böylece oyuncular tüm cihazlarını monitöre bağlayabiliyor ve daha az dağınıklıkla oyunlarının tadını çıkarabiliyor.

Odyssey

Geliştirilmiş Odyssey Ark ile Yeni İmkanlar Keşfedin

55 inç 1000R kavisli oyun ekranı Odyssey Ark, fark yaratacak ölçüde geliştirildi. Orijinal Odyssey Ark’ın yakaladığı başarıyı temel alan Samsung, oyuncuların geri bildirimlerinden yola çıkarak yeni Ark’ı bir üst seviyeye taşıdı. Çarpıcı görüntü kalitesi, görünümü ve profesyonel düzeyde oyun performansına ek olarak, bağlanabilirlik, kullanım rahatlığı ve performans için geliştirilen yeni özellikler, en üst düzeyde oyun keyfi arayan oyuncuları memnun edecek.

Monitördeki 165Hz yenileme hızı ve 1ms GTG tepki süresi, oyunculara kazanma avantajı sağlarken, Kokpit Modu da dikey yönlendirmeye imkan tanıyarak keşfedilecek yepyeni perspektifler sunuyor.

Odyssey

Odyssey Ark’a (G97NC) eklenen özellikler arasında, kullanıcıların ekranda aynı anda 4 adede kadar girişi (input) görmesini sağlayan yeni Samsung Multi View yer alıyor. Monitörde ayrıca, bölünmüş ekran özellikleri de önemli ölçüde geliştirildi.

Bu da oyuncuların harici cihazları kullanırken bile tek ekranda tam komut vermesini ve konforlu kullanım deneyimi yaşamasını sağlıyor. Birden fazla girişe sahip tek bir ekran, masaları düzenli ve dağınıklıktan uzak tutarken oyuncular da oyunlarına rahatça odaklanabiliyor.

Yeni Multi View özelliğinde, kullanıcılar üç HDMI bağlantı noktası ve DP1.4 bağlantısından eş zamanlı görüntü alabiliyor. Yeni DP girişi, yüksek kalitede eğlencenin keyfini çıkarmak için 4K UHD çözünürlükteki içerikleri destekliyor.

iPhone 15 Pro Max stok problemleri yaşayabilir