Oculus Rift ve Samsung Beraber Çalışıyor

Oculus Rift ve Samsung Beraber Çalışıyor

Oculus Rift ve Samsung arasında düzenlenecek yeni anlaşmayla iki firmanın beraber çalışmaya başlayacağı ve bilgi alışverişinde bulunacakları belirtiliyor.

Bu yılın başında düzenlenen Consumer Electronics Show 2014’te görücüye çıktığı günden beri teknoloji dünyasında büyük ilgi gören sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift, dev firmaların ilgisini çekmeye devam ediyor. Oculus Rift cihazının yapımından sorumlu olan Oculus VR’ın Facebook tarafından satın alacağı yönünde çıkan haberlerin ardından şimdi de Oculus Rift ekibinin Samsung ile birlikte çalışmakta olduğu öne sürüldü. Oculus Rift ve Samsung arasındaki bu potansiyel ortaklığın iki yönlü olacağı belirtiliyor.

Oculus_Rift_DG

Oculus Rift ve Samsung arasındaki bu ortaklık sonucunda Oculus VR‘ın daha iyi OLED ekranlara ulaşmayı planladığı ve bu ekranları bu yılın sonbahar aylarında piyasaya sürmeye hazırlandığı kullanıcı versiyonunda kullanacağı söyleniyor. Öte yandan Samsung‘un bu ortaklıktan ne elde etmek istediği tam olarak bilinmese de, firmanın Google Glass benzeri bir ürün için veri toplamak istediği konuşuluyor. Oculus Rift ve Samsung anlaşması henüz resmiyet kazanmış değil ama önümüzdeki günlerde anlaşmanın duyurlması bekleniyor.

Microsoft Surface Mini’yi Satışa Sunabilir