Oculus Rift’te Galaxy Note 3 Ekranı

oculusrift1

Oculus Rift Sanal Gerçeklik Başlığında Galaxy Note 3 ekranı kullanıldığı ortaya çıktı. 

Sanal gerçeklik başlığı denince akla ilk gelen Oculus Rift oluyor. Oculus Rift özellikle Facebook’a satılmasıyla teknoloji dünyasında büyük bir üne kavuştu. Facebook’un ne amaçla Oculus’u bünyesine kattığı bilinmezken cihaz her geçen gün geliştiriyor. Oculus Rift’in son olarak görülen sürümü olan Oculus Rift Development Kit 2 parçalarına ayrıldı ve cihazın sahip olduğu ekran panelinin Galaxy Note 3’ün ekran paneliyle aynı olduğu ortaya çıktı.

 

oculus-rift-teardown

 

Oculus Rift’in içerisinden çıkan ekran panelinin üzerinde Samsung logosu bulunuyor. Ekran Synaptics  dokunmatik özelliğine sahip 5.7 inç AMOLED 1080p olmasıyla dikkat çekiyor. Sanal gerçeklik başlığında bulunan ekran paneli ile Galaxy Note 3’te bulunan ekran arasındaki tek fark ise Oculus Rift’deki yenilme hızının daha iyi olması.

Bu doğrultuda geçtiğimiz günlerde gelen Oculus-Samsung ortaklığı haberlerinin doğruluğu da kesinleşmiş oldu. Samsung ile Oculus arasındaki ortaklık anlaşması ise şöyle; Samsung Oculus’un ihtiyaç duyduğu ekranları üretiyor. Buna karşılık olarak ise Oculus’da Samsung’un kendi VR başlığı için yazılım geliştiriyor. Anlaşmanın şartlarına bakıldığında iki tarafında durumdan oldukça karlı çıktığını görüyoruz.

Öte yandan Oculus Rift Development Kit 2’de bir önceki deneme sürümüne göre birçok geliştirme yapıldığını söyleyebiliriz. Cihaza eklenen kızılötesi kameranın yanında birde USB giriş bulunuyor.

Son olarak gelen haberlere göre ise Oculus hali hazırda 45 binden fazla ön sipariş almış durumda.

Android Liderliği Bırakmıyor!