Facebook Filmini Yapacak!

Facebook Filmini Yapacak

Sosyal ağ devi Facebook, geçtiğimiz haftalarda bünyesine kattığı sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift’in filmini çekmeye hazırlanıyor.

Sosyal medya devinin satın almasıyla beraber Oculus Rift hakkında birçok soru mevcuttu. Ancak kafalardaki sorulara pek uymayan bir cevap ile karşı karşıyayız.

Facebook Filmini Yapacak!

Facebook cephesinden gelen haberlere göre şirket, sanal gerçeklik cihazı Oculus Rift’in filmini çekmeye hazırlanıyor. Bir internet sitesi aracılığıyla ortaya atılan iddialara göre yakın bir zaman içerisinde Oculus Rift adına yapılmış kısa ve uzun metrajlı yapımların karşımıza çıkması uzun sürmeyecek.

Oculus Rift her ne kadar oyunlar temel alınarak geliştirilse de, teknolojisinin getirdiği özellikler, film endüstrisinin de gözünden kaçmamış görünüyor. Kısa bir sürede üretilen ve Legendary Picture tarafından da desteklenen Pacific Rim, sanal gerçeklik cihazının uyandırdığı merakı ortaya koyuyor.

Ancak sanal gerçeklik cihazı sadece Hollywood’un dikkatini çekmiş değil. Özellikle bağımsız belgesel olarak çekilen Zero Point, sanal gerçekliğe odaklanmış ve tamamen Oculus Rift’in insan hayatına getirdikleri üzerine yoğunlaşmış durumda.

Diğer yandan teknolojinin getirilerinden birisi olarak bazı yapımcılar sanal sinema ortamı oluşturarak, üç boyutlu filmleri üç boyutlu ortamda izleme imkanı sunmaya başladı.

Şunu belirtmekte fayda var ki, Oculus Rift gibi sanal gerçeklik cihazları önümüzdeki yıllarda birçok alanda karşımıza çıkmaya devam edecek.

Apple Ürünlerine Yasak Geldi!