Oculus Rift Yükselişini Sürdürüyor

Oculus Rift DG 605

Oculus Rift’in son dönemdeki yükselişi, Facebook tarafından satın alınmasının ardından hız kazandı.

Sanal gerçeklik konusunda belki de en önemli ilerlemeyi kaydeden ve ileride özellikle oyun dünyasında büyük etkiler yaratabilecek sanal gerçeklik alanına eden Oculus Rift firması son dönemde yükselişe geçti. Sanal gerçeklik cihazı Oculus VR’ın kullanıcılara sunulmaya hazır versiyonunu Consumer Electronic Show 2014 kapsamında görücüye çıkaran firma, etkinlikte büyük ilgi gördü ve bu da birçok önemli gelişmeye öncülük etti.

Oculus_Rift_DG

Geçtiğimiz hafta oyun ve teknoloji dünyasının gündemine bomba gibi düşen bir haberle, Facebook’un Oculus Rift’i bünyesine kattığı ortaya çıktı. Oculus Rift’i satın almak için 400 milyon dolar nakit para ve 1.6 milyar dolar değerinde Facebook hissesi veren firma toplamda 2 milyar dolar ödemiş oldu. Üstelik Oculus Rift’in belirlenmiş bir mali hedefi geçmesi halinde bu rakam 2.3 milyar dolara yükselecek.

Oculus Rift’in Facebook tarafından satın alınması bazı kesimler tarafından eleştirilmiş olsa da, bu anlaşmanın sanal gerçeklik cihazlarının genel kullanıcı kitlesine ulaşması yolunda önemli bir adım olduğu inkar edilemez. Üstelik Oculus VR’ın ilgisini çekmeyi başartığı tek firma Facebook da değil. Bugüne kadar Valve bünyesinde araştırma ve geliştirme yöneticisi olarak görev alan Michael Abrash, Oculus VR’ın geliştirilmesi amacıyla Oculus Rift’e transfer oldu.

Android Logosu Artık Zorunlu