O Ses Türkiye Yarışması Acun’un Başını Ağrıtacak: Mahkemeye Verdiler!

O Ses Türkiye yarışması

Türkiye’de birçok kişinin severek takip ettiğim O Ses Türkiye yarışması ne yazık ki bazı kötü sonuçlara neden olacak. Bu durumdan en zararlı Acun çıkacak gibi görünüyor.

O Ses Türkiye yarışması neredeyse Türkiye’deki herkes tarafından biliniyor. Sesine ve müziğine güvenen kişilerin yarıştığı bu platform büyük ses getirmesi ile tanınıyor. Ayrıca eski ustalardan birçok eser okunuyor. Bunlar bazen değiştirilerek yeni eserler ortaya çıkarılabiliyor. Ancak bu durum pek iyi sonuçlar getirmiyor gibi görünüyor.

Normal şartlarda herhangi bir sanatçının parçasını kullanırsanız telif hakkı ödemeniz gerekir. Acun Ilıcalı tarafından sunulan programlarda ise telif hakları pek hassas olunan bir konu değil. Bu nedenle bazen tuhaf sonuçlar ortaya çıkabiliyor.

Acun Ilıcalı’nın başı dertte

Televizyon girişimciliği konusunda ileri bir düzeyde olan Acun Ilıcalı O Ses Türkiye ile başarısını ortaya koymuştu. Fakat 2019 yılı sezonunda Hayal Hazan Dönen isimli bir yarışmacının yaptıkları onun başını belaya soktu. Buna göre telif hakları ödenmeyen bir parça seçilmişti.

O Ses Türkiye yarışması

Besteci Görol Ağırbaş tarafından yapılan “Arnavut Kaldırımı” isimli şarkı izinsiz olarak 16 defa kullanıldı. 1988 yılında hayatını kaybeden besteci Necdet Koyutürk ise bir diğer dava konusu oldu. Onun dava sebebi olan Papatya isimli eseri yine aynı program tarafından izinsiz olarak kullanıldı.

Elon Musk tünel kazma yarışması düzenliyor

Bu parçaların bestecileri mirasçılara sahip. Eğer mirasçılar isterse Acun Ilıcalı hakkında sağlam bir tazminat kararı çıkartabilir. Açılan davada taraflara 55 bin 200 TL ödenmesi kararı alındı. Ayrıca 7 yıllık faiz üzerine bindirildi. Eğer bu şekilde devam ederse Acun Ilıcalı daha fazla telif hakkı ödeyecek.