Nvidia’ya rakip geldi! Intel Arc tanıtıldı!

intel arc

Nvidia’ya rakip geldi! Intel Arc tanıtıldı! Intel sonunda nVidia ve Radeon’a rakip oluyor. Intel Arc geliyor! 

Yeni grafik markası; donanım, yazılım ve hizmetleri içerecek ilk silikon, hem mobil hem de masaüstü form faktörlerindeki ürünlerde 2022’nin ilk çeyreğinde görülecek

Getirdiği Yenilikler: Intel bugün, önümüzdeki dönemde piyasaya çıkacak olan tüketici sınıfı, yüksek performanslı grafik ürünleri markasını açıkladı: Intel® Arc™. Donanım, yazılım ve hizmetleri kapsayacak olan Arc markası; birinci nesli Alchemist kod adlı  Xe HPG mikromimarisi (eskiden DG2 olarak tanınıyordu) tabanlı olan birden fazla donanım neslini içerecek. Intel, Arc markası altındaki gelecek nesillerinin kod adlarını da açıkladı: Battlemage, Celestial ve Druid.

Nvidia’ya rakip geldi! Intel Arc tanıtıldı!

“Bugün, daha birkaç yıl önce başladığımız grafik yolculuğumuzda çok önemli bir ânı yaşıyoruz. Intel Arc markasının lansmanı ve geleceğin donanım nesillerinin açıklanması, Intel’in her yerdeki bilgisayar oyuncuları ve yaratıcılara derin ve sürekli bağlılığını gösteriyor. Ekiplerimiz, önümüzdeki yılın başlarında piyasaya çıktığında, bu ürünlerin birinci sınıf ve sorunsuz deneyimler sağlaması için inanılmaz çalışmalar yapıyor.”

— Intel Başkan Yardımcısı ve İstemci Grafik Ürünleri ve Çözümleri Genel Müdürü Roger Chandler

Neden Önemli: Intel Xe,  ayrık ve veri merkezlerinden süper bilgisayarlara kadar birçok ürüne entegre olağanüstü bir performans ve işlevsellik sağlamak için tasarlanan, ölçeklendirilebilir bir grafik ve bilgi işlem mimarisidir.

Yakında piyasaya çıkacak olan Arc Grafik ürünleri; Intel’in Xe LP, HP ve HPC mikromimarilerine benzeyen ve ileri grafik özellikleriyle birlikte ölçeklenebilirlik ve işlem verimliliği sağlayacak olan XeHPG mikromimarisi tabanlıdır. Alchemist kod adlı birinci nesil Intel Arc ürünleri; donanım tabanlı ışın izleme ve yapay zekâ ile çalışan süper örnekleme sunarken, DirectX 12 Ultimate için tam destek sağlayacak.

Kime Yardım Ediyor?  Intel’in uzun vadeli vizyonu, dünyanın her yanındaki bilgisayar oyuncularına ve yaratıcılara sorunsuz oyun ve içerik oluşturma deneyimleri sağlayarak, onlara açık ve erişilebilir yazılım araçlarıyla birlikte donanımda inovasyon ve seçenekler sunmaktır.

 Daha Fazla İçerik: Alchemist ürünleri, 2022 yılının ilk üç ayında piyasaya sürülecek. Ayrıntılı bilgi için Intel.com/Arc adresini ziyaret edebilirsiniz. Diğer özellikler 2021’in ilerleyen dönemlerinde açıklanacak.

Samsung 6,5 milyon katlanabilir akıllı telefon satmayı planlıyor