6 GeForce Titan X Gücünde Otonom Araç Donanımı!

nvidia

Nvidia’nın  6 GeForce Titan X gücündeki yeni Drive PX2 teknolojisi, akıl almaz gücüyle “kendi kendini sürebilen otomobilleri” yönetebilecek.

Nvidia’nın “Otonom araçlar” için geliştirdiği Drive PX2 teknolojisi, 6 GeForce Titan X ve 150 Apple MacBook Pro’dan güçlü yapısıyla dikkat çekiyor.

Nvidia İcra Kurulu Başkanı Jen-Hsun Huang. “Nvidia öğrenmenin ve süper bilgisayar kavramının köklerini yeniden düzenliyor. Yaratıcılığın ve geleceğimizin beyin gücünü tekrar şekillendiriyoruz. Amacımız süper insan farkındalığını otonom araçlara uyarlamak.” ifadelerini kullandı.

Drive PX2, iki yeni nesil Tegra, iki yeni nesil Pascal Grafik İşlemci içerirken 16nm’lik FinFET mimarisi üstünde yükseliyor. Söz konusu yonga, Nvidia’nın sene sonunda satışa sunduğu işlemciden 4 kat daha güçlü.

Peki neden bu kadar büyük bir güce ihtiyaç duyuyoruz? Drive PX2, otonom araçları yalnızca basit komutlarla yönlendirmekle yetinmiyor çoklu LIDAR, DADAR ve sensörlere de hayat veriyor.

img 2498

Nvidia Strateji Departmanı başkanı Pat Moorhead, teknolojinin etkileyiciliğinden bahsederken şunları da ekliyor:

“İnsanlar otonom araçların sahip olması gereken gücü küçümsüyor. Madde cisimlendirme, farkındalık ve tepki için gereken bilgisayar gücünü hayal edin. DSP ve FPGA sensörleri, boşluğu kavramak zorunda. Tüm hesaplamalar düşünülürse, ancak PX2 gibi bir yapı bunca yükün altından kalkabilir”

Nvidia, şimdilik kendi otonom araçlarını üretmeye niyetli değil. Teknoloji devinin amacı, sektörün en büyüklerine destek vermek.

İcra Kurulu Başkanı Huang, “Tüm gereken güç kabloları, kameralar ve en önemlisi kendini sürebilecek bir araç için süper güçlü bir işlemci. Biz bunların hepsini sağlıyoruz. Süper bilgisayarlar ve süper otomobiller tek potada eriyecek” diyerek sözlerine son veriyor.

Nvidia, Drive PX2 teknolojisinin, öncelikle Volvo modellerinde kullanılacağını da basına duyurdu. Volvo’dan sonra sırada Opel, Mercedes ve Toyota’nın yer alacağı düşünülüyor.