Nokia’dan Yeni Şarj Cihazları Geliyor

#İŞBİRLİĞİ

Nokia Lumia modelleriyle akıllı telefon piyasasına hızlı bir giriş yapmış ve o zamana kadar düşük giden satışları bir anda tavan yapmıştı. Nokia şimdi de  2 yeni şarj cihazının müjdesini verdi.

Nokia, yaklaşık bir yıl önce, kablosuz şarj olabilen Nokia Lumia  modellerini piyasaya sürmüştü. Şirket, şimdi de, kablosuz şarj olabilen telefonları için minik bir şarj cihazı daha piyasaya sürdü.

Nokia'dan kablosuz şarj
Nokia’dan kablosuz şarj

DT-601 model numaralı şarj cihazı, küçük bir diskten oluşuyor. 6.5 cm çapındaki cihaz, telefon üstüne konulduğunda şarj etmeye başlıyor. 1 cm’den daha ince olan cihaz , sadece 9mm. Polikarbonattan imal edilen şarj cihazının üst yüzeyinde iste telefonun kaymasını engelleyecek şekilde yüksek sürtünme kat sayılı materyal bulunuyor. Nokia cihazının yurt dışı satış fiyatı ise 29 euro.

Nokia’nın bir diğer şarj cihazı ise, acil durumlarda telefona ekstra enerji sağlayacak, 3200 mAH’lik bir portatif pil. DC-19 adı verilen model numaralı pil, yalnızca 10 santim uzunluğunda. Telefonun şarjı bittiğinde, USB girişinden cihaza takılıyor ve 10 saat kadar bir süre daha kapanmadan çalışmasını sağlıyor.

Nokia'dan yeni şarj teknolojisi
Nokia’dan yeni şarj teknolojisi

Nokia Microsoft’a satılmasından  sonra yeni ürünlerini bir bir piyasaya sürmeye başladı.Cihazların  Türkiye fiyatları ise henüz belli değil.