Nokia XL 4G Çin’de Tanıtıldı

Nokia XL 4G TD LTE Goes Official in China Photos

Nokia XL 4G, şirketin ürettiği son Android platformuna sahip cihaz olması ile dikkat çekiyor.  Microsoft Nokia XL’nin 4G’ye sahip modelini Çin’de görücüye çıkardı. Cihazın ilk olarak dikkat çeken özellikleri arasında D-LTE ve TD-SCDMA 4G ağ teknolojilerine sahip olması yer alıyor. Bu noktada cihaz çıkmadan önce ortaya çıkan söylentilerin doğru olduğunu görmüş oluyoruz.   gsmarena_001     Nokia XL 4G’nin 4G teknolojisini desteklemesinin yanı sıra 1 GB RAM’e sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Cihazın bir önceki versiyonu yani 3G teknolojisine sahip olan cihazda buluna RAM ise 768 MB’dı. Nokia XL 4G’de bulunan işlemci ise dört çekirdekli 1.2 Ghz gücündeki Qualcomm MSM8926 Snapdragon 400. Cihazın 5 inç büyüklüğündeki ekranı  800 x 480 piksel çözünürlüğe sahip.

Cihazın bataryası ise 2000 mAh olarak karşımıza çıkyıor. Nokia XL 4G’nin arka yüzeyinde bulunan 5 Megapiksellik kamerası 720p çözünürlükte video çekebiliyor. Nokia’nın son olarak ortaya çıkardığı Android platformuna sahip Nokia XL 4G oldukça hafif olmasıyla da bir önceki modelden farklı olduğunu gösteriyor. Cihazın 3G teknolojisine sahip modeli 190 gram ağırlığına sahipken,4G teknolojisine sahip cihaz yalnızca 158 gram ağırlığına sahip.

Microsoft CEO Satia Nadella’nın X serisini bitirme kararı aldıklarını açıklaması doğrultusunda şirketin Android platformuna sahip son cihazın Nokia XL 4G olduğunu söyleyebiliriz. Nokia XL 4G’nin Çin dışındaki pazarlara sunulup sunulmayacağı ile ilgili ise herhangi bir açıklama bulunmuyor.

Sahte Ikea Sitelerine Dikkat!