Nokia D1C bu sefer AnTuTu’da görüldü!

nokia android

Nokia D1C geçtiğimiz hafta Geekbench testinde görülmüştü. Şimdi ise bir başka karşılaştırma uygulaması AnTuTu, Nokia D1C modelini ağırladı. İşte detaylar.

Android işletim sistemli beklenen telefon modeli Nokia D1C bu sefer AnTuTu isimli performans testi uygulamasında karşımıza çıktı. Cihazın teknik özelliklerine ilişkin ilk detaylar sizlerle.

Nokia D1C özellikleri nasıl olacak?

2014 yılında Microsoft’a satılan Nokia, şimdi tekrar sektöre dönmeye hazırlanıyor. İddialar bir süredir gündeme geliyordu. Ancak ilk somut bilgiler son bir haftadır ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz hafta Geekbench’te listelenmesiyle dikkat çeken Nokia D1C şimdi AnTuTu’da!

AnTuTu Benchmark’ta listelenen yeni Nokia D1C modeliyle ilgili olarak ilk dikkat çeken detay, telefonun Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle görülmesi. Android tarafındaki en yeni sürüm bu.

Donanım tarafına baktığımızda ise Qualcomm Snapdragon 430 yongasını görüyoruz. Adreno 505 GPU ile birlikte çalışan bu yonganın performansı orta seviyede yer alıyor. Snapdragon 430’a 3 GB RAM ve 32 GB depolama alanı eşlik edecek gibi duruyor.

Full HD yani 1080 x 1920 piksel ekran çözünürlüğü bilgisine yer verilmiş olsa da ekran boyutuyla ilgili şimdilik bir detay yok. Bahsedebileceğimiz son detay, cihazın kamera tarafında. Android işletim sistemli Nokia’nın arka tarafında 13 MP, ön tarafında ise 8 MP çözünürlüğe sahip kameralar yer alacak.

Söz konusu modelin ne zaman piyasaya çıkacağı henüz bilinmiyor. Ancak Nokia’nın Android işletim sistemli cihazlarından sadece biri olacağını söyleyebiliriz. Yani daha üst seviye donanımlı cihazlar da bekleniyor.

nokia-d1c-antutu

2016 Yılının En İyi Akıllı Telefonları