Galaxy Tab A 8.0 2018 özellikleri kesinleşti

galaxy tab a 8.0 2018

Daralmakta olan tablet sektörü için faaliyetlerine devam kararı alan Samsung’un orta segmentteki yeni tableti Galaxy Tab A 8.0 2018, Geekbench’te ortaya çıktı.

Tablet sektörünün eski günlerinin çok uzağında olduğu artık bilinen bir gerçek. Akıllı telefonların ekran boyutunun büyümesi, ister istemez tabletlere olan ilginin de azalmasına neden oldu. Yine de pazardaki tüm olumsuzluklara rağmen hala yeni tablet modelleri geliştirmeyi sürdüren şirketler de mevcut. Nitekim Samsung da bunlardan birisi. Güney Koreli teknoloji devi, şu aralar orta segmente hitap eden uygun fiyatlı tableti Galaxy Tab A 8.0 2018 üzerinde çalışıyor.

Galaxy Tab A 8.0 2018 Geekbench’te ortaya çıktı

Bilindiği üzere Samsung, her yıl en az iki yeni tablet modeli çıkartıyor. Bu tablet modellerinden S serisi üst segmente hitap ederken, diğer satışa sunulan modeller ise giriş ya da orta segmente hitap ediyorlar. Nitekim Tab A serisi de orta segmente hitap eden tabletlerden birisi.

galaxy tab a 8.0 2018

Önümüzdeki günlerde satışa sunulması beklenen Galaxy Tab A 8.0 2018, kısa süre önce Geekbench testinde ortaya çıktı. Böylece tabletin özellikleri de kesinleşmiş oldu.

Geekbench’te yer alan bilgilere göre, Galaxy Tab A 8.0 2018 gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 430 yonga setinden alacak. Sistemini 2GB RAM ile destekleyecek olan tabletin kutudan ilk çıktığında ise Android 8.1 Oreo ile çalışması bekleniyor.

Tabletin fiyatının da performansı ile doğru orantılı olarak, düşük olacağı tahmin ediliyor.