Nokia sahiplerine güncelleme müjdesi

Nokia 6.1

Çok yakında çıkacak olan Android P, Nokia telefonlara çok hızlı gelebilir. HMD’nin güncelleme başarısı bu sürümde de sürecek gibi duruyor.

Nokia’lara dağıtım Ağustos’ta başlayabilir

HMD Global’in Oreo sürümünde oldukça başarılı bir güncelleme dönemi geçirdiği aşikar. Zaten az modeli bulunan şirket, bu telefonlarına Oreo’yu söz verdiği gibi dağıttı. Üstelik tarihlerde de büyük aksamalar yaşanmadı. Bu bağlamda kullanıcılarını oldukça memnun eden firma, Android P için hazırlıklara çoktan başladı. Bildiğiniz üzere Nokia 6.1, 7, 7 Plus ve 8 Sirocco için Çin’de beta programı mevcut.

NokiaUpdate

Şimdi ise Nokia’nın destek ekibinden geldiği iddia edilen bir ekran gönderisi basında kendine yer buldu. Bu e-postaya göre ilk telefonlar Android P’yi ağustos ayı içerisinde alacak.

Basına yansıyan bu mesajın gerçekliği elbette tartışılabilir. Ancak gerçek şu ki HMD Global güncellemeler konusunda oldukça başarılı ve önümüzdeki ay detaylar netleşmeye devam edecektir. Yeni özellikleriyle ilgi toplayan Android 9.0 ise hala geliştirilme aşamasında. Gözler şu sıralar Google’ın Android P‘yi final sürümüyle duyurmasında.

5G destekli ilk OnePlus modeli 2019’da gelecek