Nokia için 8 Nisan’da bir devrim olabilir

5G indirme

Küllerinden tekrar doğmaya çalışan Nokia, tüm umutlarını tamamen 8 Nisan’da gerçekleştireceği lansmana çevirmiş durumda.

Bir zamanlar telefon sektörünün zirvedeki ismi hatta zirvedeki yalnız firması Nokia, eski günlerine dönmek için birçok kere farklı atılımlar yaptı. CEO değişikliklerinden tutun, yazılım-işletim sistemindekileri büyük değişikliklere rağmen istediği sonuçlara ulaşamadı. Rakiplerinin çok arkasında kalan firma ilk 5 firma arasına dahi giremediğini söyleyelim.

Özellikle Samsung ve Apple’ın tüm ülkelerde dominant olması ile beraber firmanın pazar payı çok küçüldü. Kepenk indirecek dedikoduları dahi çıkan firma birkaç kere çıkışlar yakalasa da yine de istediği rakamların çok uzağında kaldı. Microsoft ortaklığında işletim sistemini değiştirmesi dahi satış rakamlarını etkilemezken, aksi bir durum yaşanarak satış rakamlarını daha da düşürdü. Microsoft’dan ayrıldıktan sonra bir çıkış yakaladı. Ancak hala istenen rakamların çok gerisinde.

Nokia için 8 Nisan'da bir devrim olabilir

 

Firma şu an 8 Nisan’da gerçekleşecek olan lansmanın hazırlığını yapıyor. Çıkaracağı cihazlara oldukça fazla güveniyor. HMD Global’ın aktardığı bigiye göre Nokia6.4 ve Nokia7.4 modellerinin tanıtılması bekleniyor.

Lansman kapsamında her ikisi de 5G bağlantısını destekleyecek Nokia 6.4 ve Nokia 7.4 modellerinin tanıtılması bekleniyor. Akıllı telefonlar sırasıyla Snapdragon 480 ve Snapdragon 690 platformlarıyla karşımıza çıkacaklar. Dahası da var.

Nokia 6.4, damla çentikli 6.45 inç düz ekran, dörtlü arka kamera ve yan tarafta yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısı ile donatılacak. Nokia7.4’te ise 6.39 inç FullHD+ ekran, 18W şarj destekli 4.000 mah pil, 24 megapiksel ön kamera ve 48 megapiksel ana kamera göreceğiz. Buna ek olarak oyun odaklı Nokia G10 modelinin de piyasaya sürüleceği bildiriliyor.

Kredi kartı kullanımı uyuşturucu kullanmak gibi