Aynı anda 300 drone ile ışık şovu yapılacak! – Video

drone

Bugün Singapur ve teknoloji dünyası için önemli bir gün. Intel işbirliği ile 300 drone, Singapur için uçacak. İşte detaylar.

Intel, geçtiğimiz yıl dronelar ile gösteri yapmanın önünü açan bir teknoloji geliştirmiş ve bu haber uzun süre konuşulmuştu. Sonrasında farklı şovlar yapıldı ancak bugün dikkat çekici bir ışık şovu daha yapılacak.

Singapur’un 52. Ulusal günü kutlamalarında Intel’in geliştirdiği drone teknolojisi kullanılacak. Işıklar ile süslenmiş tam 300 adet drone, birbirlerine çarpmadan gökyüzünden ışık şovu yapacak. LED ışıklarla süslenen cihazlar, dikkat çekici şekiller ve Singapur haritası şeklinde gökyüzünden bir araya gelecek.

Intel’ın drone departmanının başındaki isim Anil Nanduri, konu hakkında popüler internet sitesi Mashable ile konuştu. Firma, bu teknolojiyi Shooting Star olarak adlandırıyor.

Köpük malzemeyle kaplı droneların her biri 330 gram ağırlığa sahip. Pervanelerin etrafında ise plastik korumalar bulunuyor. Dolayısıya, akşam yapılacak olan ışık şovunda bir aksilik meydana gelirse, herhangi birinin yaralanmaması için çalışılmış gibi duruyor.

Bu kadar fazla sayıda cihazın birbirine çarpmadan uçması için çok sayıda teknoloji bir arada kullanılıyor. Ancak yine de riskler mevcut. Örneğin geçtiğimiz yıl 500 drone ile yapılması planlanan bir gösteri, GPS sinyallerine ulaşamama sorunu sebebiyle ertelenmişti.

Bu akşam yapılacak olan şovun ön izlemesini aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

Hackerler ABD’nin Önde Gelen TV Kanal Grubu HBO’dan Fidye İstiyor