Nokia’nın Yeni Bombası Windows tableti Lumia 2520

nokia lumia 2520

Nokia’nın ilk Windows tableti Lumia 2520, hem iç hem de dış mekanlarda bir tabletten alınabilecek en iyi ekran görünürlüğü deneyimini sunmak için tasarlanan 10,1 inç boyutundaki HD ekranı ile öne çıkan, her yerden çalışmayı kolaylaştıran bir ürün.

Nokia’nın zengin mobilite mirasının ürünü Lumia 2520 4G LTE ve Wi-Fi bağlantısının yanı sıra 6.7MP kamera ve tabletler için bir ilk teşkil eden, düşük ışık koşullarında bile güzel görüntülerin çekilmesini sağlayan ZEISS optik teknolojisini aynı bünyede topluyor. Kişisellik seviyesi yüksek ve kolaylıkla yönetilebilen bir deneyim için Windows RT 8.1 üzerinde çalışan Lumia 2520 farklı renk seçeneği ve hızlı şarj olma becerisi ile de –bir saat içerisinde yüzde 80’e kadar şarj sunuyor- göz dolduruyor. nokia_lumia_2520_

Lumia 2520 yalnızca Lumia ailesine özel yazılım deneyimleri ile birlikte geliyor. Bunların arasında DreamWorks Animation ile birlikte geliştirilen interaktif oyun “Dragon’s Adventure” da yer alıyor. Tüm bunların yanında Lumia 2520, Nokia tarafından geliştirilen ve hem görüntülerin hem de videoların bir harita üzerindeki öykü olarak sergilenebilmesine ve canlandırılabilmesine olanak tanıyan Nokia Stroyteller uygulamasına da sahip. Üründeki bir diğer faydalı uygulama ise Lumia 2520 ile çekilen görüntüleri –Lumia akıllı telefonlarla kaydedilen içerikler de dahil olmak üzere- düzenleyip daha yaratıcı hale getiren Nokia Video Director. Lumia 2520, entegre HERE Haritalar ile hızlı ve güvenilir harita deneyimi için gerçek anlamda çevrimiçi harita kullanımı sunan tek tablet olma özelliğini taşıyor.  Tabletin ayrıca önyüklemeli özel versiyon Mix Radio özellikli Nokia Music uygulaması bulunuyor.

nokia_lumia_2520

Lumia 2520 özgün ve şık tasarımlı aksesuarı Nokia Power Keyboard ile kullanıcılarına önemli faydalar sunacak. 5 saat ek pil ömrüne ve iki adet dahili USB girişine sahip Nokia Power Keyboard pil ömrü kaygısını ortadan kaldırıyor. Koruyucu kılıflı Nokia Power Keyboard’un tam işlevli tuş takımı jeste duyarlı trackpad’e sahip. Böylelikle Lumia 2520’de yazı yazmak bir dizüstü bilgisayarın yaşattığı deneyim kadar doğal oluyor. Microsoft Office ve Outlook’un önceden yüklenmiş olduğu ürün gündelik hayat içerisinde birçok işin anında halledilebilmesini sağlıyor.

Nokia Lumia 2520, parlak yüzeyli kırmızı ve beyaz renk seçeneklerinin yanı sıra mat yüzeyde gök mavisi ve siyah renk seçeneklerine sahip. Ürünün teslimatını belirli ülkeler için 2013’ün 4. çeyreğinde başlaması bekleniyor.