Nokia 8.3 5G, Android 11 güncellemesi alıyor

Nokia 8.3 5G, Android 11 güncellemesi alıyor

Nokia, 5G destekli ilk akıllı telefonu Nokia 8.3 5G için Android 11 sonunda yayınladı. Yazılım güncellemesine ek olarak Ocak 2021 güvenlik güncellemesi de geldi. 

Nokia’nın 5g destekli telefonu için Android 11 sunumu başlıyor. Şirketin resmi zaman dilimine göre, Nokia 8.3’ün 2020’nin 4. çeyreğinde Android 11 güncellemesini alması gerekiyordu. Ancak şirket sözünü ancak şimdi – bir ay sonra – yerine getiriyor.

Nokia 8.3 5G, Android 11 güncellemesini nihayet alıyor

Nokia’nın resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Nokia8.3 5G cihaz için Android 11 güncellemesinin yayınlanacağı duyuruldu. Bazı kullanıcılar da güncellemeyi almaya başladı. Finlandiya merkezli akıllı telefon üreticisi, 2020’nin ilk çeyreğinde Nokia 8.3 5G modelini piyasaya sürdü. Android 10 işletim sistemine sahip Nokia’nın orta segment cihazı, yeni işletim sistemi güncellemesini almaya başladı. OTA kanalı üzerindan dağıtılan yeni işletim sistemi güncellemesinin indirme boyutu ise 1,89 GB. Android 11’de bulunan özellikler Nokia8.3 5G kullanıcılarının hizmetine sunuluyor.

Nokia 8.3 5G, Android 11 güncellemesi alıyor

Android 11 güncellemesi ile birlikte Özel Google Asistan düğmesini kullanarak günlük haber ve bilgi akışına ulaşabileceksiniz. Gelişmiş gizlilik ve izin kontrollerinin yanı sıra hızlı ayarlar alt bölümü gibi özelliklere sahip olacaksınız. Buna ek olarak tüm medya oynatma kontrolü de bildirim çubuğuna taşındı. Bildirimler kısmından devam edecek olursak Android 11 ile birlikte bildirim geçmişi kontrol edilebiliyor. Ayrıca güvenlik güncellemeleri direkt olarak Google Play’den indirilebilecek. Güncellemenin size gelip gelmediğini telefonunuzun ayarlar kısmından kontrol edebilirsiniz.

Firefox 85, Android’de DRM korumalı içerikleri oynatmanıza izin verecek