Nokia 5’teki Ekolayzer Sorunu Çözülecek

nokia 1

HMD, Nokia 5’leri etkileyen Dolby Ekolayzer sorununu çözeceğinin sözünü verdi. Yazılımsal sorun kullanıcıların ayar yapmasına engel oluyor.

Yeni döneme girmesinin ardından akıllı telefonlarında ses konusuna da oldukça fazla dikkat eden Finlandiyalı şirket, giriş seviyesi Nokia 5’i Dolby’den destek alarak çeşitli özelliklerle donatmıştı. Ancak kullanıcılar bir süredir bu konuda muzdarip. Telefonlarda ekolayzer tabanlı yazılımsal bir sorun baş gösterdi ve Nokia’nın fazlasıyla üstünde durduğu bu özellikten şimdilik faydalanılamıyor.

Çözüleceğini taahhüt etti

HMD sorunla ilgilendiğini ve mümkün olduğunca çabuk şekilde sorunun giderileceğini söyledi ancak kullanıcılar durumdan pek memnun değiller. Sorun, Google Play Müzik ve Spotify’dan müzik dinleyen kullanıcıların Dolby Ekolayzer ayarlarını değiştirmek istediği zaman ortaya çıkıyor. Telefon sahipleri, ayar ekranı yerine beyaz bir ekranla karşılaşıyorlar.

Küçük bir hata, alternatifi var

Problem özellikle sıkı müzik severleri üzmüş olsa da, belki de birçok kişinin fark bile etmeyeceği kadar küçük. Üstelik Play Store’da alternatifler de bulunuyor. Tüm bunların yanında HMD yamayı hızlı şekilde yayınlayacak.