Nokia 5.1 Android Pie güncellemesi yakında gelecek

nokia 5.1

HMD Global, hali hazırda satışta olan modelleri Nokia 5.1 ve 5.1 Plus için Android Pie güncellemesini ne zaman yayınlayacak? İşte bu sorunun yanıtı.

HMD Global’in Android güncellemeleri konusunda hayli istikrarlı olduğunu söyleyebiliriz. Hatırlanacağı üzere Finli üretici, hali hazırda satışta olan tüm Nokia modellerini Android Pie’a güncelleyeceğine dair söz vermişti. Nitekim verilen bu söz kapsamında bazı Nokia modelleri için Android 9 güncellemesi yayınlandı.

HMD Global tarafından yayınlanan takvime göre, Nokia 6.1 ve 6.1 Plus Ekim ayında, Nokia 8 ve Nokia 8 Sirocco ise Kasım ayında Android Pie güncellemesini alacaklar. Finli üreticinin Android Pie takviminde yer vermediği yalnızca iki model bulunuyor. Bunlar da Nokia 5.1 ve 5.1 Plus.

Nokia 5.1 için beklenen güncelleme geliyor

HMD Global’in yetkili isimlerinden biri olan Juho Sarvikas, söz konusu modeller için Android Pie güncellemesinin ne zaman yayınlanacağına dair önemli bir açıklamada bulundu. Sarvikas yaptığı açıklamada Nokia 5.1 ve 5.1 Plus için Android 9 güncellemesinin 2018 sonuna kadar yayınlanacağını belirtti.

HMD Global’in yetkili isminden gelen açıklamaya bakacak olursak, Nokia 5.1 ve 5.1 Plus önümüzdeki 2 ay içerisinde Android Pie’ya geçmiş olacak. Fakat bu güncellemenin tam olarak ne zaman yayınlanacağı henüz netlik kazanmış değil. Lakin güncelleme takviminde Ekim ve Kasım ayları dolu olduğundan, söz konusu yükseltmenin Aralık ayında gelmesi muhtemel görünüyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

Galaxy A9 Pro 2016 Oreo güncellemesi yayınlandı