HTC U Ultra fiyatında büyük indirim!

htc u ultra

HTC, Summer Sunset Sale isimli indirim günleri kapsamında HTC U Ultra ve HTC 10’un fiyatında indirime gitti. İşte detaylar.

Akıllı telefon pazarının önemli isimlerinden biri olan HTC, önemli indirim kampanyalarına imza atmaya devam ediyor. Kısa süre önce HTC U Ultra ve HTC 10’un fiyatında yaklaşık olarak 200 dolarlık bir indirim yapan Tayvanlı şirket, Summer Sunset Sale kapsamında daha detaylı bir indirime gitti.

Şimdilik sadece Amerika’da geçerli olan bu indirimle birlikte HTC 10’un fiyatı 700 dolardan 400 dolara düşerken, bu sene satışa sunulan HTC U Ultra fiyatı ise 750 dolardan 500 dolara indirildi. Ayrıca HTC logolu akıllı telefonlar için normalde 20 – 30 dolar aralığında satılan kılıfların da 10 dolara indirildiğini de belirtelim.

Açıkçası bu tarz bir indirim kampanyasının global olarak yapılması çok daha makul olabilirdi. Zira HTC, diğer pazarlarla kıyaslandığında Amerika’da daha güçlü. Tayvanlı şirketin, zaten iyi sattığı bir pazarda neden böyle bir kampanya yapmaya gereksinim duyduğu da bir başka soru işareti.

Dip not olarak belirtelim. HTC U Ultra hali hazırda ülkemizde satışa sunulmuş değil. Geçtiğimiz sene çıkan HTC 10’un ülkemizdeki satış fiyatı ise 2039 TL ile 2999 TL arasında değişiyor. Sizin de tahmin edebileceği üzere ucuz olan fiyat bağımsız bir distribütöre aitken, pahalı olanı ise HTC Türkiye garantili.

Kısaca HTC, Türkiye’de 3000 TL’ye sattığı telefonu, Amerika’da 400 dolardan satıyor.