Nintendo Switch’in Fiyatı ve Çıkış Tarihi Belli Oldu!

Japon oyun devi Nintendo’nun yeni nesil oyun konsolu Nintendo Switch için belirlenen çıkış tarihi ve fiyat açıklandı. Oyuncuların merakla  beklediği konsol, sektöre yeni bir soluk getirecek güçte görülüyor. Konsolun detayları ve açıklanan fiyat bilgisine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Nintendo’nun geçtiğimiz aylarda tanıttığı mobil/masaüstü oyun konsolu Switch için detaylar belli olmaya başladı. Tanıtımıyla birlikte oyun dünyasında büyük ses getiren konsol pek çok oyuncunun ilgisini çekmişti. Japon teknoloji devi dün yaptığı tanıtım ile birlikte konsolun diğer detaylarını da paylaştı.

Yapılan tanıtım ile birlikte konsolun bazı teknik özellikleri, aksesuarları, çıkış oyunları, çıkış tarihi ve fiyatları belli oldu.

NX kod adıyla geliştirilen ve sızıntıları da bu kod adıyla olan oyun konsolunun resmi adı geçtiğimiz aylarda yapılan tanıtım ile  Switch olmuştu. Adını iki farklı kullanım şeklini bir arada sunmasından alan konsolda oyunlarınızı hem televizyon üzerinde oynayabiliyorsunuz hem de televizyon için hazırlanan HDMI ünitesinden çıkartarak taşınabilir  olarak.

Taşınabilir yapısında Nvidia tarafından geliştirilen Tegra serisi bir mobil işlemci ve grafik birimi bulunduran cihazın içerisinde fan bulunmakta. Yani her ne kadar ARM işlemciye sahip olsa da yüksek performansı nedeniyle soğutma için fana ihtiyaç duyuyor. Konsolun yunlarını Switch’in sağ ve sol yanına takılı olan ve istediğinizde çıkarabildiğiniz kontrolcüler ile oynayabiliyorsunuz. Konsolunuzu televizyon için hazırlanan üniteye takarak kontrolcüleri çıkartıp diğer bir üniteye takarak ya da iki elinizde ayrı ayrı tutarak oynayabiliyorsunuz.

closer-look

720P çözünürlükte ekran ile gelen cihaz TV’ye bağlandığında bu çözünürlüğü 1080P’ye çıkarmakta. Cihazın düşük sayılacak çözünürlüğünün bu şekilde tercih edilmesinde elbette daha yüksek grafikler sunabilmek yatıyor. Japon teknoloji devi büyük ihtimalle oyunlardaki grafik kalitesini yükseltebilmek için çözünürlüğü düşürme kararı aldı. Bu durum daha düşük çözünürlüklü ancak daha yüksek grafik detaylarına sahip oyunları görmemize neden olacak. Oyuncuların bu kararı nasıl karşılayacağı henüz bilinmezken 4K televizyonların konuşulduğu günümüzde 720P görüntülerin televizyon ekranına yansıtılarak oynanması firma için büyük bir risk. Firmanın Tegra’nın gücünü kullanarak en yüksek grafiklere sahip taşınabilir oyun konsolunu üreteceği kesin. Ancak bu konsoldaki oyunların televizyon ekranlarına yansıtılması çözünürlüğün yükseltilememesi nedeniyle soruna neden olabilir.

300 Dolar fiyat ile 3 Mart 2017 tarihinde satışta olacak olan konsolun ön siparişi şimdiden başladı. Konsolun makul sayılabilecek fiyatı İngiltere’de £280 olacak. Konsolun ülkemize resmi olarak gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.

Conan Exiles’in Sistem Gereksinimleri Açıklandı