Nintendo OLED Switch Türkiye fiyatı ile tepki çekti

switch oled

Nintendo’nun OLED ekranla satışa sunacağı yeni Switch modeli ülkemizdeki satış fiyatıyla yok artık dedirtti. İşte konuya ilişkin tüm detaylar.

Nintendo OLED Switch Türkiye fiyatı ile tepki çekti. Konsol sektöründeki köklü isimlerden biri olan Nintendo son konsolunu 2017 yılında satışa sunmuştu. Nintendo Switch.

Hibrit yapısıyla dikkatleri üzerine çeken Switch kısa sürede önemli bir kullanıcı kitlesine erişti. Bir süre önce Switch Lite’ı duyuran Nintendo sonrasında da OLED ekranlı bir sürüm tanıtmıştı.

OLED ekranlı Switch modeli, 2017’de çıkan Switch ile aynı teknik özelliklere sahip olsa da bazı artılarıyla ön plana çıkıyordu. Bu artılardan en önemlisi ise geniş bir OLED ekrana sahip olmasıydı. Peki OLED ekranlı Switch’in Türkiye fiyatı kaç TL olarak belirlendi?

switchg

Nintendo OLED Switch Türkiye fiyatı ile tepki çekti

Nintedo’nun ülkemizdeki resmi dağıtıcısı olan CD Media Switch’in OLED ekranlı versiyonu için 6300 TL’lik bir etiket fiyatı belirlemiş. Bu etiketin ciddi anlamda yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Kaldı ki bu fiyata Xbox Series X ya da PlayStation 5 almak mümkün. Dolayısıyla 2017 yılında çıkmış güçsüz bir konsol için 6300 TL istemek biraz absürt görünüyor.

Elbette ülkemizdeki döviz kuru ve vergileri göz önüne alırsak bu fiyatın aslında normale yakın olduğunu söyleyebiliriz. Eğer ABD’de yaşıyor olsaydık bu konsolu 350 birime satın almamız mümkün olacaktı. Fakat şimdi bu konsola ufak bir servet ödememiz gerekiyor.

WhatsApp yeni bir özellik ile gündemde!