Nintendo Switch kontrolörleri NES Classic Edition’da çalıştı

nintendo switch 2

Nintendo Switch kontrolörleri, PC, Mac ve Android cihazlarda çalışıyor derken şimdi de Switch’in Joy-con kontrolörlerini Nes Classic Edition’da çalıştırdılar.

Nintendo, geçtiğimiz senenin yaz döneminde NES Classic Edition‘ı piyasaya sürmüştü. Bu konsol herhangi bir şekilde kendisi için oyun çıkan bir yapıya sahip değildi ve içinde yüklü olan oyunlarla idare etmek zorundaydınız. Hâl böyle olunca da çabucak unutulmuştu. Ancak konsol, Switch sayesinde tekrar gündeme geldi.

Nintendo Switch kontrolörleri

Firmanın efsane konsolu NES’in günümüze uyarlanmış kompakt versiyonu olan NES Classic Edition‘da Switch’in Joy-Con kontrolörlerini çalıştırdılar. Hatırlayacağınız üzere aynı kontrolörleri PC, Mac ve Android cihazlarda da çalıştırmayı başarmışlardı. Baştan söylemek gerekirse bu Nintendo’nun resmi bir hizmeti değil. Üçüncü parti donanım aracılığıyla sağlanıyor. En önemlisi de Joy-Con kontrolörleri NES Classic Edition’a bağlamak, PC’ye bağlamaya göre oldukça tuzlu.

Hem Nintendo Switch hem de NES Classic Edition’a sahip olmak gerektiği gibi 8Bitdo‘nun kablosuz retro alıcı adaptörünü satın almak gerekiyor. 17 dolar ücreti olan bu adaptör, Joy-Con’ları NES Classic Edition’a bağlamaya yarıyor. Bu adaptör daha önceden de mevcutmuş ancak üretici, yayınladığı ücretsiz güncelleme ile Nintendo Switch’in Joy-Con kontrolörlerini NES Classic Edition’da çalışır hale getirmiş. Firma yayınladığı başka bir güncelleme ile de Switch için çıkan Pro Controller‘i de NES Classic Edition’a bağlama imkanı veriyor.

Ülkemizde fiyatlarının aşırı yüksek olmasından dolayı kullanımı az olan Switch ile ilgili bu haberlerin biraz aşırı kaçtığını, hatta uygulamasının çok zor olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak bu haberler, konsolun neler yapabildiğini ya da nelere yaradığını görmek açısından faydalı olabilir diye düşünüyoruz.

Lost Legacy ‘den sonra yeni Uncharted oyunu gelecek mi?