NES Classic Edition tekrardan satışa çıkıyor!

nes

Nintendo’nun 2016 yılında sınırlı sayıda satışa sunduğu NES Classic Edition tekrardan satışa sunulacak. İşte konu hakkındaki detaylar.

Oyun ve konsol dünyasının önemli isimlerinden biri olan Nintendo, geçtiğimiz senenin sonlarına doğru NES Classic Edition isimli cihazını satışa sunmuştu. Cihazın sınırlı sayıda üretilmesi ve 59 dolar gibi uygun sayılabilecek bir fiyattan raflardaki yerini alması, stok sıkıntısına neden oldu. Nintendo’nun sevkiyatına başladığı ürünler sadece saniyeler içerisinde tükendi.

Durum böyle olunca bazı fırsatçılar NES Classic Edition için internet üzerinden fahiş fiyatlar talep etmeye başladı. Switch’in çıkış arifesinde olduğu bu dönemde Nintendo, NES Classic Edition üretimini tekrardan başlatamayacağını açıklamıştı.

Switch üretiminin yeterli seviyeye ulaşması sonra, Japon oyun devinden beklenen açıklama da geldi. Nintende, NES Classic Edition’u önümüzdeki senenin başında tekrardan satışa sunacağını açıkladı. Üstelik bu sefer oyun severlerin stok sıkıntısı yaşamamaları için gerekli tedbirlerin alınacağı da vurgulandı.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Nintedo hali hazırda SNES Classic Edition için çalışmalarını da sürdürüyor. 29 Eylül’de satışa sunulacak olan SNES Classic Edition’un satış fiyatı ise 79.99 dolar olarak belirlenmiş durumda.

Nintendo, cihazın hemen karaborsaya düşmemesi için dağıtımın 2018 yılında da devam edeceğini açıkladı. Yani SNES Classic Edition’a talep olduğu sürece üretim aşaması da devam edecek diyebiliriz. Öyle görünüyor ki Nintendo klasikleşen konsol ve oyunlarıyla bile para basmaya devam edecek.