Nintendo’nun konsolları kapışıldı

nintendo switch 1

Amerika’da faaliyet gösteren bir internet sitesi, Nintendo Switch ve NES Classic Edition’ı satışa çıkaracağını duyurdu. Satışın başlamasıyla ürünlerin tükenmesi bir oldu. Nintendo’nun konsolları kapışıldı.

Nintendo’nun son oyun konsolu Switch, çok sevildi. Zaman zaman problemlerini duysak da genel anlamda olumlu haberlerle gündeme geldi. Ancak şu sıralar Switch’e ulaşmak güç. Zira satış kanallarındaki stoklar tükeniyor ve fiyatları yükseliyor. Ülkemizde de satılan Switch’in fiyatları döviz kurunun da etkisiyle el yakıyor. Firmanın bir diğer konsolu NES Classic Edition, firmanın efsane konsolu NES’in yenilenmiş konsolu olarak öne çıkıyor. Kaseti ya da diski olmayan, avucunuza sığabilecek küçüklükteki bu konsol, oyun indirmeye de olanak sunmuyor. Sadece içinde yüklü oyunları oynayabiliyorsunuz. Tartışılan özelliklerine rağmen NES Classic Edition‘ı da temin etmek zorlaştı. Bu konsolu da ülkemizde temin etmek çok zor. Dün Amerika’da faaliyet gösteren ve ülkemize ürün gönderimi olmayan bir alışveriş sitesi, bu iki konsolu olması gereken fiyatlardan satışa sundu. Hâl böyle olunca Nintendo’nun konsolları kapışıldı ve tüm ürünler saatler içinde satıldı.

Nintendo Switch ve NES Classic Edition

Firma, NES Classic Edition’ı 60 dolara sattı. Ülkemizde basit bir aramayla bu konsolun 1,500 lira civarına satıldığını görüyoruz. Alışveriş sitesi, 32 GB Nintendo Switch’i ise 300 dolara sattı. Yine bu konsolun ülkemizde 2,400 lira gibi fiyatlara satıldığını görüyoruz. Firma Switch’i, Legend of Zelda: Breath of the Wild dijital oyunuyla 360 dolara sattı. Firma, en dolu paket olan Nintendo Switch + Legend of Zelda: Breath of the Wild, Snipperclips, 1-2 Switch dijital oyunlarını içeren paketini 430 dolara sattı.

Eğer siz de Türkiye’den Switch ya da NES Classic Editon konsollarından birini almak istiyorsanız Switch’in resmi olarak ülkemize gelmemesi, döviz kuru farkı, temin zorluğu ve aracıların koyduğu muazzam kâr payları hesaba katıldığında çok büyük rakamları gözden çıkarmalısınız.

Bu haberimizde Nintendo’nun konsollarının çabucak tükenmesi kadar teknoloji ve oyun severlerin dünya geneline oranla, almak istedikleri ürünlere ne kadar fazla para vermesi gerektiğini hatırlatmak istedik. Haberde bahsettiğimiz alışveriş sitesi, NES Classic Edition’ı 60 dolara sattı. Diğer büyük satıcılarda da 150 dolar gibi rakamlara alınabiliyor. Ancak aynı cihaz, ülkemizde 1,500 lira civarında satılıyor. Yorum sizin.