Nintendo’dan Fiyat İndirimleri!

Mario Kart 8 Rekor Kırdı

Nintendo, bahar aylarında iddiasını artırmak için 3DS ve Wii U’nun popüler oyunlarının fiyatlarını birkaç tık aşağıya çekme kararı aldı.

2010’lu yıllarda piyasanın açık ara hakimi Nintendo Wii isimli konsoldu. Nintendo Wii, kesinlikle Microsoft Xbox 360 veya Sony PS3 gibi grafiksel mucizeler vaat etmiyordu. Konsolun en büyük özelliği, yenilikçi kumanda türü, spor ve oyun keyfini tek potada eriten Fit gibi aksesuarları idi.

Lakin Japon oyun devi, başarılarının rehavetine kapıldı. Microsoft’un Xbox, Kinect aksesuarı ve Sony’nin PS Move teknolojisi, Wii’nin üstünlükleri geriye itti. Ne yazık ki yeni nesil konsol Wii U, grafiksel kısıtlamaları ve düşük oyun desteği ile Titanların savaşında üçüncü sırada yer aldı.

nintendo

Japon teknoloji üretici, popüler oyunlarının fiyatlarını kısarak, krizden, nispeten de olsa kurtulmayı amaçlıyor. EShop ve Steam gibi dijital platformlarda,  Mario Party 10 35 dolara, Mario Kart 8 42 dolara, Code Name: Steam 28 dolara geriledi. Asıl piyango ise orta ölçekli oyunları sevenleri vurdu.  Zero Escape: Virtue’s Last Reward’ın fiyatı 12, Shin Megami Tensei IV ise yalnızca 14 dolar.

Diğer bir bomba ise çocukluğumuzun efsanevi animasyonu Duck Tales’ın oyun uyarlaması DuckTales Remastered, 5 dolardan satışa sunulması oldu. Yapımın önceki fiyat etiketinde 15 dolar yazıyordu.

Nintendo, 21 Nisan’a kadar eShop alışveriş yapan kullanıcılara bonus puanlar hediye edeceğini de resmi kalemlerden duyurdu.ç