Nintendo Direct etkinliğinde şov yaptı

Nintendo Switch 11.0.0

Konsol sektörünün önemli isimlerinden biri olan Nintendo Direct etkinliğinde adeta şov yaptı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Konsol sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Nintendo önemli bir etkinliği daha geride bıraktı. Son zamanlarda yeni nesil konsolların gölgesinde kalan Switch için pek çok oyun duyuruldu.

Nintendo Switch sahiplerinin merakla bekledikleri The Legend of Zelda Breath of Wild 2’nin ise geliştirme aşamasında olduğu söylendi.

Mario Golf Super Rush’un 25 Haziran’da, DC Super Hero Girls Teen Power’ın 4 Haziran’da, Star Wars Hunters’ın 2021’de, The Legend of Zelda Skyward Sword HD’nin 16 Temmuz’da çıkacağı söylendi.

Nintendo Direct etkinliğinde şov yaptı

Sonuç olarak ek paketlerle birlikte pek çok yeni içerik duyuruldu. Fakat bu içeriklerin büyük bir kısmı yine Japon oyun severlere hitap ediyor. Genele baktığımızda AAA kalitesinde hiçbir oyun tanıtılmış değil.

Elle tutulur olan Splatoon 3 ve Zelda Skyward Sword var. Diğer yapımların öyle çok da bir albenileri bulunmuyor. Görünen o ki artık Nintendo’nun yeni bir donanıma geçme zamanı gelmiş durumda. Yoksa bu donanımla telefonlarla bile yarışmaları mümkün görünmüyor.

Bir ara Nintendo’nun yeni nesil bir Switch konsolu üzerinde çalıştığı iddia edilmişti. Fakat bu iddialar şimdilik asılsız çıktı diyebiliriz. Belki önümüzdeki dönemde donanımsal açıdan daha güçlü bir Switch görebiliriz. Fakat kısa vadede yeni bir Nintendo konsolu görmemiz çok da olası değil.

Suudi Arabistan yetkilileri EA hissesi satın aldı