Keenetic City kablosuz router ile geniş kablosuz ağ mümkün

fergreg

#İŞBİRLİĞİ

Keenetic, bir süredir ülkemizde de faaliyet gösteren, hazırladığı ürünlerde iyi performansı makul fiyatla teknoloji severlerle buluşturmayı amaç edinen bir teknoloji firması. Daha evvel Keenetic’e ait pek çok kablosuz üründen söz etmiştik. Bu videomuzda da size Keenetic City kablosuz router’dan söz edeceğiz. Router diyoruz ama ürünün farklı çalışma modlarının olduğunu, yani pek çok ihtiyaca ayak uydurabilir yapıda olduğunu belirtelim.

Öncelikle ürünün tasarımına göz atalım isterseniz. Keenetic City’nin tasarım hatları, diğer pek çok Keenetic ürünüyle benzer çizgide yol alıyor. Güzel tasarım hatlarına sahip ürünü ister masada, isterseniz de duvarda konumlandırabilirsiniz.

Beyaz renkteki cihaz, 29mm kalınlıkta ve 210 gram ağırlıkta. Tabii ki tasarım tarafında dikkat çeken bir diğer detay ise, ayarlanabilir üçlü anten sistemine sahip olması. 5 dBi antenler, o anki duruma göre en iyi bağlantı çekimini sağlamak için gerçek zamanlı yoklamalar yapabiliyor.

Ürünün kurulumuna geçiş yapmadan önce, isterseniz ürünün kutusu ve kutu içeriğinden de söz edelim

Keenetic ürünlerin en önemli özelliklerinden bir tanesi de gayet açıklayıcı kutu tasarımlarına sahip olmaları. Kablosuz bağlantı kurulumları üzerine pek bilginiz yoksa bile, kurulumu en kolay gerçekleştirilecek ürünler arasında Keenetic ürünlerini gösterebiliriz. Zira kutunun ön ve arka tarafında pek çok açıklayıcı detay var ve bunlar Türkçe. Bir teknoloji mağazasında görüp bilgi edinmek isterseniz, kutu üzerindeki detaylar bile size fikir verecektir.

Kutunun içine baktığımızda ise, ürünün yanında bir adet güç adaptörü, bir adet ethernet kablosu ve hızlı başlangıç kılavuzu bulunuyor.

Şimdi de kuruluma geçelim

Keenetic City’yi kurmak için ister PC’niz üzerinden web arayüzünü kullanabilir, isterseniz de Keenetic’in mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamanın Android ve iOS işletim sistemli cihazlar için ücretsiz olarak indirilebildiğini belirtelim ve uygulamanın Türkçe dil desteği sunduğunu da belirtelim.

Şunu da eklemekte fayda var. Mobil uygulama ile PC’deki web arayüzü hemen hemen aynı tasarımda, gayet açıklayıcı ve basit kullanım sunuyorlar.

Biz kurulumlarda öncelikle mobil uygulamayı tercih ediyoruz. Zaten her şey Türkçe ve gayet açık. Birkaç dakika içinde işlemleri halledip kullanıma geçiş yapabiliyorsunuz. Ürünü istemci, genişletici ya da access point yani erişim noktası modlarından seçim yaparak kullanabiliyorsunuz. Bu arada, istediğiniz vakit çalışma modunu da yine ayarlardan kolaylıkla değiştirebilirsiniz.

580MHz işlemci, 64MB DDR2 RAM ve 16MB flash bellek gibi teknik detayları bünyesinde barındıran ürün, toplamda 4 adet ethernet portuna sahip ve bunlar saniyede 100MB değerini veriyor. 2.4 ve 5GHz dual band desteği bulunan ürün, 2.4GHz’da 300mbit’e kadar, 5GHz ağda da 433mbit’e kadar hız sunabiliyor.

Keenetic City kablosuz router ile geniş kablosuz ağ mümkün

Diyelim ki modeminizin performansından memnun değilsiniz ve evinizde bağlantı düzeyinin düşük olduğu, yani kör nokta olarak da adlandırılan kısımlar var. Bu durumda Keenetic City’yi uygun bir konuma yerleştirerek genişletici modunda çalıştırabilir ve bu sayede daha yüksek hızda kablosuz bağlantı elde edebilirsiniz.

Keenetic City’yi daha evvel de belirttiğimiz gibi router olarak kullanabilir, ya da istediğiniz an çalışma modunu değiştirerek farklı ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Örneğin, Genişletici modunu seçtiğinizde, cihaz buna birkaç dakika içinde ayak uyduruyor ve kullanıma hazır hale geliyor. Seçimi yaptıktan sonra bağlantılar kısmına gitmeli ve genişletmek istediğiniz ağı bularak seçmelisiniz.

Burada bir önemli nokta da cihazı “ölü bölge” olarak nitelendirilen konuma göre en uygun yere konumlandırmanız gerekiyor.

Diyelim ki farklı marka bir modeme sahipsiniz ve çok da masraf yapmadan daha iyi bir kablosuz ağ performansı istiyorsunuz. Evet, Keenetic router alarak uygun fiyata iyi bir çözüm elde edebilirsiniz.

Ürünün Mesh sistemine de destek verdiğini belirtelim

Diğer Keenetic cihazlarla da uyumlu çalışabilen cihaz, bu sayede aynı ev ya da ofiste, hangi bölgeye giderseniz gidin tek bir büyük ağda internete bağlı kalmanızı ve bağlantıda kesintilerin yaşanmamasını sağlıyor.

Amazon Prime ya da Netflix gibi abonelikleriniz var ve bir yandan sosyal medyada gezinirken bir yandan da bu servisler üzerinden yüksek çözünürlüklü filmler ve diziler izlemek istiyorsanız, Keenetic City’nin uygun bir çözüm olduğunu söyleyebiliriz. Tabii online oyunlarda da iyi bir kablosuz bağlantı performansı mümkün.

Tüm bunları yaparken de hem güvenlik hem de yönetim faktörlerini unutmamak gerekiyor
Siber tehditlere karşı koruma sunan Keenetic, aynı zamanda reklam engelleme, ebeveyn kontrolü, misafir ağı gibi detayları da teknoloji severlere sunuyor. Bu sayede ağa hangi cihazlar bağlanıyor, hangi günler bağlanabilir, bağlantı hızı ne olabilir gibi detayları düzenleyebiliyorsunuz.

Ek olarak, Keenetic’in Türkçe dil desteği de sunan sisteminin kısa aralıklarla güncellendiğini de söylemeliyiz.

Toparlamak gerekirse Keenetic City router, makul fiyata iyi ve güvenli bir kablosuz bağlantı ihtiyacı olanlar için tercih edilebilecek, kullanımı kolay bir ürün.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Logitech M190 kablosuz mouse: İki elde de kullanıma uygun