Ninendo Switch mi PlayStation 4 mü Daha Güçlü?

nintendo switch mi playstation 4 mü

Nintendo Switch mi PlayStation 4 mü daha güçlü olacak sorusu cevap bulmuş olabilir. Nintendo’nun yeni ve iddialı oyun konsolu Sony PlayStation 4’ten donanımsal olarak daha geride bir cihaz olacak gibi gözüküyor.

Tasarımıyla, sunduğu farklı oynama şekilleriyle ve duyurulan bazı yeni yapımlarla dikkat çeken ve merak uyandıran Nintendo Switch mi PlayStation 4 mü daha güçlü? Görülen o ki Nintendo Switch, Sony’nin 3 yıllık PlayStation 4’ünden daha güçlü olamayacak.

Nintendo’ya yakın kaynaklardan gelen bilgilere göre Switch’te NVIDIA’nın Maxwell grafik işlemcisi kullanılacak. NVIDIA, Maxwell’in üzerine bu yılın başlarında Pascal mimarisine geçse de henüz bu teknolojinin Tegra yongalarına uygulanmış bir hali yok. Maxwell grafik işlemcileri, Nintendo tarzı oyunlar için gayet yeterli olsa da yine de Switch’te üst düzey PS4 oyunlarında gördüğümüz grafikleri görmemiz pek mümkün olmayacak.

nintendo switch mi playstation 4 mü

Buna rağmen Maxwell’in de birçok modern oyunun hakkını verebileceğini belirtmek gerek. NVIDIA’nın Switch için özel olarak saat hızları artırılmış bir Tegra sürümü hazırladığı belirtiliyor.

Ancak Nintendo’nun tarzı göz önüne alındığında Switch’te grafik gücünün çok da büyük önem taşımadığını, oynanabilirlik ve sadece Switch’e özel olarak çıkacak oyunlar sayesinde Switch’in farkını ortaya koyacağı tahmini yapılabilir. Özellikle yeni konsol için duyurulan Legend of Zelda: Breath of the Wild’ın serinin hayranları tarafından merakla beklendiği biliniyor.

Nintendo daha önce de donanımsal olarak rakiplerinden geride olan Wii ile beklentilerin üzerinde bir başarı elde etmişti. Switch ile de benzer bir başarının yaşanıp yaşanmayacağını zaman gösterecek. Nintendo her yeni nesil konsolda oynanabilirlik ve özel yapımların grafik gücünden daha önemli olduğunu ortaya koymaya çalışıyor gibi gözüküyor.

Nintendo Switch Şeklinde Peluş Yaptılar!