Nikon, Şaşırtıcı bir Yapay Zeka Kamerası Geliştirdi

Nikon, Şaşırtıcı bir Yapay Zeka Kamerası Geliştirdi

Nikon, doğum yapmak üzere olan inekleri belirleyebilen bir yapay zeka sistemi geliştirdi. İşte tüm detaylar.

Kyodo News’in haberine göre, Nikon, bir ineğin doğumu yaklaştığında çiftçileri uyarabilen yeni bir sistemle görüntüleme ve yapay zeka teknolojisinde şaşırtıcı bir ilerleme kaydetti. Yoğun doğum sezonlarında çok sayıda hamile ineğin sürekli kontrol edilmesi ihtiyacını azaltmak ve çiftçilerin verimliliği artırmasına yardımcı olmak için tasarlanmış. Yaklaşık 100 ineğin bulunduğu bir çiftlik için yıllık 900.000 yen (6.200 $) maliyeti olan sistem, yapay zeka sistemiyle birleştirilmiş güvenlik tarzı bir kameradan oluşuyor. Buzağının zamanı geldiğinde sesli uyarı veren ve gerektiğinde çiftçilerin harekete geçmesine olanak tanıyan özel bir akıllı telefon uygulaması kullanıyor.

Nikon, Şaşırtıcı bir Yapay Zeka Kamerası Geliştirdi

Nikon, 2021 sonbaharında yapay zekayı eğitmeye başladı ve ardından Şubat 2023’te Japonya’nın güneybatısındaki dört çiftlikte kavram kanıtlama testleri gerçekleştirdi. Sistem, hamile ineklerin doğumdan yaklaşık beş saat önce sergilediği artan hareket ve hareket gibi işaretleri tespit ediyor. Nikon’dan Kazuhiro Hirano, “Dişi bir ineğin kızgınlık döneminde olduğunu ve diğer davranış kalıplarını da tespit edebilmek istiyoruz” dedi.

Geçen yıl testlere katılan bir hayvan sahibine göre sistem görünüşe göre işini iyi yapıyor. Keita Higuchi, “Yılda yaklaşık 60 buzağı doğuruyoruz ve doğumlarından yaklaşık bir ay önce anneleri birkaç saatte bir kontrol etmek zorunda kaldık. Bu sistem çok yardımcı oldu” dedi. Yapay zeka sistemi geliştirilmeye devam edecek.

TÜRKİYE CITROËN’İN DÜNYADA EN BÜYÜK 3’ÜNCÜ PAZARI OLDU!