LG, ABD’deki İlk EV Şarj Cihazı Üretim Tesisini Açtı

LG, ABD'deki İlk EV Şarj Cihazı Üretim Tesisini Açtı

LG yeni bir hamlesi ile gündeme geldi. İşte tüm detaylar.

LG halihazırda ABD’deki en üretken EV pil üreticilerinden biri ancak onları şarj edecek cihazları da üretmek istiyor. Şirket kısa süre önce ABD’deki ilk EV şarj cihazı üretim tesisini açtı; Fort Worth, Teksas’ta yılda 10.000 adet üretim kapasitesine sahip 59.000 metrekarelik bir tesis. Şirket, burada 11kW’lık ev tipi şarj cihazlarının montajına başladı ve 2024’ün ilk yarısında 175kW’lık hızlı şarj cihazları üretmeye başlayacak. Şirket, bu yılın bir noktasında “ticari seyahat ve uzun mesafe” için tasarlanmış 350kW’lık ultra hızlı şarj cihazları üretmeyi planlıyor.

LG, ABD'deki İlk EV Şarj Cihazı Üretim Tesisini Açtı

Koreli şirket, Teksas’ı, orada mevcut tesislere sahip olması ve eyaletin “mükemmel lojistik ve ulaşım ağları sunması ve otomobil üretiminden finansa kadar çeşitli sektörlerdeki şirketler için büyük operasyonlara ev sahipliği yapması” nedeniyle seçtiğini söyledi. LG, Asya ve Avrupa’daki EV şarj cihazı işini de desteklemeye kararlı olduğunu söyledi. Şirket, iki ortağıyla birlikte sadece iki yıl önce oyuna girdi.

LG, satın almanın, enerji depolama ve enerji yönetim sistemleri gibi ürünlerin yanı sıra EV batarya işiyle de “sinerji yaratmasına” olanak sağlayacağını söylemişti. Şirket ayrıca şarj cihazlarını “sağlam, toz ve suya dayanıklı” dış mekan dijital ekran üniteleriyle birleştirerek ekran uzmanlığından da yararlanabiliyor. Bu hamle ile şirket daha da büyümeyi hedefliyor.

TÜRKİYE CITROËN’İN DÜNYADA EN BÜYÜK 3’ÜNCÜ PAZARI OLDU!