Nexus modelleri için ikinci güvenlik güncelleştirmesi!

nexus guvenlik guncellemesi

Google geçtiğimiz yıldan bu yana her ay düzenli olarak güncellemeye yayınlamaya başlamıştı. Ancak bu ay beklenmedik bir şekilde ikinci güncelleme geldi.

Google’ın üreticiler ile anlaşarak kendi adını taşıyan cihazları Nexus modelleri olarak biliniyor. Ancak Android 6.0 Marshmallow sürümünden sonra Google kendi cihazlarını daha fazla öne çıkarmaya başladı. Son aylarda Android işletim sisteminde meydana gelen güvenlik sorunları sebebiyle Google her ay düzenli olarak güvenlik güncelleştirmeleri yayınlamaya başlamıştı.

Mart ayı için iki güncelleme geldi!

Mart ayının başında gelene ilk rutin güvenlik güncelleştirmesinden sonra, kısa bir süre önce ikinci güncelleme geldi. Güncellemenin sebebi “kritik” olarak belirtilen bir güvenlik açığı.

Root işlemi yapılmış olan cihazlarda keşfedilen önemli bir güvenlik sorunu için Google rutinini bozdu ve 15 gün beklemek yerine bu soruna yönelik olarak bir yama yayınlandı. Açıklama ise çok detaylı değil.

Linux kernel 3.18 altındaki sürümlere sahip olan cihazların bu sorundan etkilendiği vurgulandı. Yani güncel cihazların bir kısmında böyle bir risk yok. Örnek vermek gerekirse kısa bir süre önce satışa çıkan Samsung Galaxy S7 modelinde kullanılan Linux kernel sürümü 3.18.20. Yani bu sorundan etkilenmiyor.

Google Play Store üzerinde bulunan zararlı yazılımların ilgili güvenlik açığını kullanamadığı da söyleniyor. Ancak kaynağı belirsiz yerlerden uygulama indirirseniz, her an bir tehlikeyle karşılaşmanız mümkün. Cihazınızın güncellemelerini sık sık kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Windows 10 Mobil güncellemesi başarılı olmayacak!