Nexus kullananlara güvenlik güncellemesi geldi!

nexus cihazlar icin stagefright guncellemesi

Google’ın Nexus cihazları için güvenlik güncellemesi ortaya çıktı. Geçtiğimiz ay gündeme gelen Stagefright güvenlik açığından sonra gelen ilk güncelleme oldukça önemli. Detaylar haberimizde.

nexus-cihazlar-icin-stagefright-guncellemesi

Amerika’da T-Mobile isimli operatör, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7 ve Nexus 9 cihazlar için bir güncelleme yayınladı. Bu güncelleme Türkiye’de aktif değil ancak Stagefright güvenlik açığından sonran gelen ilk güvenlik yaması olduğu için önümüzdeki günlerde ülkemizde de yayınlanmadı bekleniyor.

LG Nexus 4, LG Nexus 5, Motorola Nexus 6, Asus Nexus 7 ve HTC Nexus 9 cihazları için yayınlanan güncelleme cihazınıza göre değişmekle birlikte 20-30 MB boyutunda bir güncelleme. OTA üzerinden yayınlanan güncellemenin bir güvenlik yaması olduğunu söylenmiş ancak detay verilmemiş.

Geçtiğimiz ay gündeme gelen Stagefright güvenlik açığından sonra yayınlanan ilk güncelleştirme olması sebebiye bu güncelleştirme sıradan bir yama değil. Google tarafından resmi olarak doğrulama gelmedi ancak söz konusu bu yama, ilerleyen günlerde küresel olarak yayınlanacaktır diye düşünüyoruz.

Stagefright virüsünden korunmak için 5 uygulama!