Huawei de Google Nexus Telefon Üretebilir!

nexus huawei

Google’a yakın tüm kaynaklar, Nexus telefonların HTC tarafından üretileceğini iddia ederken, akıllı telefon dünyasında sürpriz gelişmeler de yaşanıyor.

Google’dan sızan bilgilere göre, yakın zamanda satışa sunulacak iki yeni akıllı telefon, Tayvanlı üretici HTC tarafından Marlin ve Sailfish kod isimli yeni modellerle karşımıza çıkacak. Bu aslında biraz şaşırtıcı bir gelişmeydi zira, otoritelere göre, geliştirilmiş en iyi Nexus telefonlar Çinli Huawei tarafından geliştirilmişti. Nexus 5X ve Nexus 6P; H1511 ve H1512 kod isimleriyle geliştirilip, uzmanlardan tam not almıştı.

Google Nexus

Cumartesi sabahı itibariyle Huawei’in 1621 ve H1622 kod adlı telefonları açığa çıktı. 3,100 mAh destekli batarya, metal kasa, parmak izi sensörü ile donatılması beklenen telefonun, Google markası ile piyasaya sürülmesi olası. İddialara göre, Google Nexus modelleri; HTC ve Huawei arasında yarı yarıya bölüştürülecek. Söylentilere göre 4 toplam Nexus cihazı satışa çıkacak; bunlardan ikisinin üretimi HTC’ye, ikisinin üretimi ise Huawei’ye bırakılacak.

Söz konusu dedikoduların gerçekliği Eylül-Ekim sürecinde doğrulanacak. Zira bu tarihe kadar düzenlenen organizasyonlarda, cihazların tanıtılması ve rekabette güçlü olmak için, en geç Ekim ayında satışa sunulmaları şart.

Independence Day 2 Büyük Hayal Kırıklığı Yarattı!