Nexus 5X’te sarı ekran sorunu patlak verdi!

nexus 5x sari ekran sorunu 1

Google’ın yeni Nexus cihazlarının satışa çıkmasıyla, yeni bir skandal patlak verdi. LG üretimli Nexus 5X modelinde sarı ekran sorunu ortaya çıktı. Kullanıcılardan gelen fotoğraflar durumu basına yansıttı. Nexus 5X’in sarı ekran sorunuyla ilgili detaylar haberimizde.

nexus-5x-sari-ekran-sorunu-1

Eylül ayında duyurulan iki yeni Nexus modeli Nexus 5X ve Nexus 6P, gerek fiyatı gerekse teknik özellikleri dikkat çekiyordu. Geçtiğimiz hafta satışa çıkan modellerden ilk kötü haber geldi. Kullanıcıların çektiği fotoğraflarla ortaya çıkarılan duruma göre, bazı Nexus 5X’lerde üretim hatası var.

LG Nexus 5X modelinin bir kısmında sarı ekran sorunu var. Yani ekran, olması gerekenden daha sarı bir tonda. Üstelik bu fark edilmeyecek boyutta değil. Haberimizin içerisinde karşılaştırmalı fotoğrafları görebiliyorsunuz. Ancak hangi seride ve neden meydana geldiği bilinmiyor. Kullanıcılar bu konuyla ilgili Google müşteri hizmetlerini aradıklarında ücretsiz değişik yapıldığı söylenmiş. Yani Google da durumun farkında. Ücretsiz değişim yapılması ise sorunun yazılımsal değil donanımsal bir problem sebebiyle olduğunu gösteriyor.

Sarı ekran sorunu daha önce az sayıda Nexus 4 ve Nexus 5 modelinde de görülmüştü. Bu cihazların ortak özelliği ise hepsinin LG tarafından üretiliyor olması. Ancak bu sorun sadece LG’ye özgü değil. Yıllar önce iPhone 4 modelinde de yine az sayıda sarı ekran problemi görüşmüştü. Samsung Galaxy Note 3 modelinde de benzer bir sorun gündeme gelmişti.

nexus-5x-sari-ekran-sorunu-2

Nexus 5X hakkında üzücü gerçekler!