Dikkat: Nexus 5X’te şarj sorunu var!

nexus 5x sarj sorunu

Bir akıllı telefon için herhangi bir skandal ile anılmak, o telefonun satışları için başa gelebilecek en kötü şey. Ve LG Nexus 5X skandal yaratacak bir sorunla yüz yüze kalmış gibi görünüyor. LG Nexus 5X’in şarj olurken kilitlendiği iddia ediliyor. Detayları haberimizde.

nexus-5x-sarj-sorunu

Google’ın bu yıl duyurduğu iki akıllı telefondan biri olan Nexus 5X, LG tarafından üretilen modellerden bir tanesi. Telefon, parmak izi okuma sensörü, Android 6.0 Marshmallow ve USB C gibi önemli özellikler sahip. Ancak telefonda istenmeyen bir özellik daha var gibi görünüyor.

Reddit, XDA ve Google’ın kendi destek forumlarından kullanıcıların şikayetleri önemli bir soruna işaret ediyor. Kullanıcılar, telefonlarının şarj olurken kilitlendiğini yani donduğunu söylüyor. Bu donma dokunmatik ekranla ilgili. Yani dokunmatik ekran işlevini yerine getirmiyor ve dokunuşlarınızı algılamıyor. İşlemci tarafında bir donma söz konusu değil.

Sorun, ilk parti Nexus 5X’lerde görülüyor. Yani Eylül ayında üretilen Nexus 5X’ler bu sorundan etkileniyor. Nexus 5X’i almadan önce seri numarasına bakmak gerekiyor. Eğer seri numarası (S/N) 509 ile başlıyorsa bu 2015 Eylül demek oluyor ve sorun bu partide görülüyor. 510 (Ekim 2015) ve 511 (Kasım 2015) ile başlayan seri numaralarına sahip ürünlerde böyle bir şikayet şimdilik söz konusu değil.

İlgili sorunun sadece belli bir seride olmasının sebebi donanımsal bir hataya işaret ediyor olabilir. Eğer yazılımsal bir sorun olsaydı, ufak bir güncellemeyle bu sorun giderilebilirdi. Nexus 5X henüz ülkemizde satışa çıkmadı ancak yurtdışından getirtmeyi düşünüyorsanız seri numarasına dikkat etmeniz gerek. Cihaz ülkemizde satışa çıktığında muhtemelen sorunlu ilk parti tükenmiş olacak ve yenileri gelecektir.

Apple, iOS cihazlar için destek uygulaması hazırlıyor!