Netflix yıldızı Hana Kimura intiharı için 81 dolar suç cezası!

Netflix yıldızı Hana Kimura intiharı için 81 dolar suç cezası!

Geçen yıl, güreşçi ve Japon Netflix reality show Terrace House: Tokyo’nun yıldızı Hana Kimura amansız siber zorbalığın ardından intihar etmişti. Washington Post’un haberine göre, şimdi bir Japon mahkemesi, adı açıklanmayan birini Kimura’ya yönelik taciz edici mesajlarından dolayı 81 dolarla suçladı.

Mahkemelerin genel olarak siber zorbalıkla uğraştığını görmek nadirdir. Ancak bu özel karar, Kimura’nın bazı hayranları tarafından fazla yumuşak bulundu. İddialara göre , Kimura’ya gönderilen mesajlar, “Ne zaman öleceksin?” gibi sorular içeriyordu. Bu durum akıllara bazı sorular getiriyor. Siber zorbalığın gerçek maliyeti ne olmalı, özellikle de potansiyel bir intihara yol açıyorsa? Aralık ayında Nikkei Asia, kamuya açık bir hakaret suçlamasıyla suçlanan Osaka’lı adamın 29 güne kadar 10.000 yen’e (yaklaşık 90 $) kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini bildirdi. Son karar, potansiyel para cezasının en üst noktasında, ancak herhangi bir hapis cezası içermemekte. Nikkei, internet zorbacısının Polise Terrace House’da bir erkek oyuncu ile yaşanan bir olayın ardından Kimura’ya “geri dönmek” istediğini söylediğini kaydetti. Bu da hayranlar tarafından nefretle karşılandı. Araştırmacılara göre, Kimura’nın ailesine de bir özür mektubu yazıldı.

Netflix yıldızı Hana Kimura intiharı için 81 dolar suç cezası!

Kimura’nın annesi Washington Post’un haberine göre insan hakları ihlali iddiasında bulundu. Ancak bu Japonya Yayın Etiği ve Program İyileştirme Örgütü tarafından reddedildi. Netflix Terrace House’un ana ağı Fuji TV’nin “yayın etiği açısından sorunları” olduğunu ve oyuncu kadrosunun refahına yeterince dikkat etmediğini itiraf etti. Ancak bu bulguya rağmen, ajans bunu bir insan hakları ihlali olarak da değerlendirmedi. Kimura’nın trajik hikayesi, son on yılda siber zorbalığın dramatik yükselişinin bir kombinasyonudur.  Hell’s Kitchen ve American Idol da dahil olmak üzere diğer şovlardan yarışmacılar da hızla ün kazandıktan sonra siber zorbalıkla mücadele etti. Pew Araştırma Vakfı’na göre, ABD’li gençlerin yüzde 59’u çevrimiçi zorbalığa veya tacize uğradığını bildirdi.

Yılın acil aranan meslekleri belli oldu