Netflix, Squid Game’i sansürlemek zorunda kalacak

Netflix, Squid Game'i sansürlemek zorunda kalacak

Netflix son derece popüler dizisi Squid Game’i sansürlemek zorunda kalacak. İşte detaylar.

Netflix platformunun en popüler dizilerinden biri olaran Squid Game’de gösterilen telefon numaralarının gerçek numaralar olması ortalığı karıştırdı. Dizinin bir sahnesinde görüntülenen telefon numarası günde binlerce arama aldığını duyurunca dizinin o sahnesini sansürleme kararı alındı. Son zamanların adından en çok söz ettiren Kore draması, paraya ihtiyacı olan insanların sonu ölümle sonuçlanan çocuk oyuncuları oynamasına odaklanıyor.

Netflix, Squid Game'i sansürlemek zorunda kalacak

Ancak dizide bir sahnede gerçek telefon numaraları görüntüleniyor. Reuters’dan gelen bir rapora göre, Netflix ve yapım şirketi Siren Pictures kasten bir numarayı işfa etmemiş. Hatta gösterilen numaranın gerçekten bir sahibi olabileceğinin bile farkında değillermiş.

Netflix, Squid Game’de görünen sayıların düzenleneceğini doğruladı. Şirket bu hamlesiyle numara sahibinin artık arama almayacağını umuyor. Numaranın sahibi olduğunu iddia eden bir adam, yerel bir medya kuruluşuna, mesaj ve aramalarla “bombalandığını” söyledi. Numaranın sahibi sadece hayatını normal bir şekilde yaşamak istiyormuş. Ancak dizi kısa sürede o kadar çok popüler oldu ki hayranlar telefon etmeye devam ediyor. Netflix ise konuyla ilgili daha detaylı bilgi sunmadı.

Squid Game, yayın akışı devi için büyük bir başarı demek. Dizi Netflix’in en çok izlenen ilk Kore draması. Dizinin başarısına bakılırsa ikinci sezonun da gelmesi çok yüksek ihtimal diyebiliriz. Dizinin ilk sezonu ucu açık şekilde bitti.

Üniversitelerin yeni konavirüs tedbirleri bakın hangileri olacak