NASA multimedya arşivini kullanıma sundu

NASA

NASA toplumsal araştırmalara katkıda bulunmak amacıyla fotoğraf, video ve ses dosyalarından oluşan multimedya arşivini kullanıma sundu. İşte detaylar.

Amerika Birleşik Devletleri‘nin uzay programı çalışmalarından sorumlu kurumu NASA, astronomi meraklıları için heyecan verici bir duyuru yaptı. Kurum, toplumsal araştırmalara katkıda bulunmak amacıyla, resim, video ve ses dosyalarının bulunduğu arşivini kullanıma sundu.

Kullandığımız bu fotoğrafı NASA arşivinden aldık.
Kullandığımız bu fotoğrafı NASA arşivinden aldık.

Arşiv; kurum içindeki çalışmalar, astronotların ve uyduların çektiği fotoğraf ve videolar, bilimsel verilerle oluşturulmuş konseptler vs. gibi oldukça geniş içeriğe sahip. Bu adresten ulaşabileceğiniz arşivde, 140.000′den fazla fotoğraf, video ve ses dosyası bulunuyor. Kurumun hizmeti bununla da sınırlı değil. Kullanıcılar dosyaları embed kodları ile kendi sitelerine gömebiliyor. Ayrıca fotoğraflar farklı boyut seçenekleri ile indirilebiliyor.

İnternet sitesi ayrıca fotoğrafların bilgilerini de sunuyor. Böylece baktığınız bir fotoğrafın kimin tarafından ya da kaç yılında çekildiğini öğrenebiliyorsunuz. Fotoğraf konusunda uzmansanız EXIF bilgileri de yer alıyor. Böylelikle fotoğraf makinesi modeli, çekim değerleri, odak uzaklığı, resim düzenleme yazılımı gibi türlü bilgiye ulaşabiliyorsunuz. Videolarda indirme işlemi oldukça kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Uzay, uzay çalışmaları, uydular, kısacası astronomi hakkında görmek istediğiniz tüm fotoğraflara kurumun arşivinden ulaşabileceksiniz. NASA’ya bu topluma yarar sağlayacak davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.

Galaxy S8 neden bu kadar geç tanıtıldı?