NASA’dan canlı yayın yaptı

nasa1

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’nde (NASA) görevli Türk Astrofizikçi Umut Yıldız, canlı yayın uygulaması Periscope üzerinden yaptığı bağlantıyla takipçilerini ve Türk öğrencileri NASA’da tura çıkardı.

NASA’nın Uzay Robotları üzerinde çalışma yapan birimi JPL’nin Pasadena şehrindeki yerleşkesinden Astronomi ve Uzay meraklısı Türk öğrenciler için yaptığı canlı bağlantıda ilk olarak kariyerine ilişkin soruları yanıtlayan Astrofizikçi Yıldız, daha sonra bağlantıya katılanlara NASA’nın çeşitli bölümlerinden görüntüler sundu.

nasa

Uzay Bilimleri ve teknolojilerine meraklı binlerce öğrenciye heyecan dolu dakikalar yaşatan Yıldız, yaklaşık iki saat süren canlı yayında Uzayda yetiştirilen maruldan, NASA misyonlarına kadar birçok konuda soruları cevaplandırdı.

Özel izinle kurduğu Periscope bağlantısında NASA’nın çalışma alanlarını da tanıtan Yıldız, yaşadığı ilginç deneyime ilişkin yaptığı değerlendirmede bağlantıya Türkiye’den yaklaşık 3 bin 300 kişinin katıldığını Türk gençlerinin Uzay Bilimi ve teknolojilerine ilgisinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Google’a Drone için NASA yardımı