Nasa Mars’a Salda Gölü sayesinde indi

yeni bir galaksi görüntüsü

Nasa’nın Perseverance isimli uzay mekiği Mars’a iniş yaptı. Nasa yetkililerinin attığı tweete göre bu iniş için Salda Gölü üzerinde çalışmalar yapılmış. İşte konunun detayları.

Nasa uzun süredir çalışmalarını yürüttüğü Perseverance isimli uzay mekiğini başarılı bir şekilde Mars’a indirmeyi başardı. Nasa’nın uzay mekiği Mars’ta yer alan Jazero kraterine iniş yaptı. Bu inişin hemen öncesinde Nasa bazı bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Nasa tarafından paylaşılan bilgilerde Perseverance’in iniş yapacağı Jezero kraterinin yapı olarak Türkiye’de bulunan Salda Gölü’yle aynı olduğu ve iniş çalışmalarının bu şekilde planlandığı belirtildi.

Ayrıca Nasa indiği kraterde aynı Saldalü’nde olduğu gibi mikropların yardımıyla oluşan mikrobiyalitler bulmayı bekliyor.

Nasa Mars’a Salda Gölü sayesinde indi

Bu arada dip not olarak hatırlatalım. Türkiye de resmi olarak uzay yolculukları üzerinde çalışmalara başladı. Eğer büyük bir aksilik yaşanmazsa ülkemiz 2023 yılında Ay’a sert bir iniş yapmayı planlıyor. Sonrasında ise Ay’a bir insan gönderilecek. Elbette bunlar hemen olacak şeyler değil. Üzerinde uzun çalışmalar, planlamalar yapılması gerekiyor.

Sonuçta Amerika da Ay’a ilk insanı göndereceği dönemde birçok kişinin hayatıyla oynamıştı. Ay’a insan göndermek uğruna pek çok kişi hayatını kaybetmiş ya da yaşamını etkileyecek yaralar almıştı.

Nitekim söz konusu uzay olduğunda en ufak bir hata bile insanların yaşamına mal olabiliyor. Bu sebeple çalışmaların hassas bir şekilde titizlikle yürütülmesi gerekiyor.

5G Türkiye’ye ne zaman gelecek?