Müzik Severlere Dünyaca Ünlü Spotify

spotify logo

Dijital müzik platformunda ün salmış bir site olan Spotify, sonunda Türkiye’de de, kullanıma sunuldu. 20 milyonu aşkın müziğe herkes bir tıkla artık ulaşabilir. Yalnızca dinleme işlemini yapabileceğiniz sitede, indirme gibi uygulamalar yer almıyor. Ama istediğiniz müzik türüne burada ulaşmanız mümkün.

Ancak sitenin uygulamasını akıllı telefonunuza indirdiğinizde her şey çözülmüş oluyor. Telefonunuz 20 milyonu aşkın müzik kutusuna dönüşüyor. Ancak bunun için Spotify Premium üyeliğiniz olmalıdır. Bu üyelikte ücretsiz değil tabi ki. Eğer üyeliğinizi prenium yaparsanız her yerden müziğe ulaşmanız ve indirmeniz mümkün olabiliyor. Ayda sadece ödeyeceğiniz fiyat 9.99 liradır. Bilgisayarınızdan, tabletinizden, akıllı telefonunuzdan, dilediğiniz her yerden müziğe ulaşmanız bu sistemle mümkün hale geliyor. Dilerseniz Spotify ücretsiz olarakta kullanabilirsiniz. Ama sınırlı olarak. Mesela bilgisayarınıza veya diğer cihazlarınıza indirmeniz mümkün olmuyor. Sadece internetten dinleyebiliyorsunuz. Ama para ödemeden 20 milyonu aşkın müzik internette sizi bekliyor.

spotify-logo

Spotify limitsizi de, deneyebilirsiniz. 24 saat bilgisayarınızdan reklam ve vesaire şeyler olmadan sadece müzik dinlemenin keyfini doya doya çıkarabilirsiniz. Ancak bununda aylık bir ücreti var. O da, 4.99 liradır. Sınırsız müzik deneyimini her saat başı kolaylıkla elde etmek isteyen müzik çılgınları, bu fiyatlardan hangilerini vereceklerini düşünüp, ona göre bir tarife satın alsınlar. Ama her zaman müzik dinlemeyen kesim için arada bir tıklanması zor bir site değil. Bu nedenle tarifelere gerek duymaya bilirler.

Site açılır açılmaz ünlü sanatçılar kendi şarkılarını bir araya getirdiler. Böylece sevdiklerine daha kolay yoldan ulaşabilecekler. Mesela Hayko Cepkin, Levent Özer bunlardan sadece ikisi. Bu sitede dinlediğiniz müziği facebook ve twitter gibi sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Keşfettiğiniz yeni müziklerden arkadaşlarınızı e-mail yoluyla dahi haberdar edebilirsiniz. Kullanışlı ve güzel bir site yani. Müzik dinlemekten daha fazlasını isteyenlerin mekanı Spotify şimdi Türkiye’de. Buradan müzik tutkunlarına duyrulur.