Dünyanın En Zenginleri Çağrıda Bulundu: Vergilerimizi Yükseltin

Dünyanın en zenginleri

Küresel gelirin çok önemli bir bölümüne sahip olan dünyanın en zenginleri hükümetlere açık bir şekilde çağrıda bulundu.

Dünyanın en zenginleri tarafından yapılan çağrıya göre; koronavirüs nedeniyle ortaya çıkan ekonomik problemler sadece yardımlarla aşılamaz. Bunun yerine çok daha etkili yöntemler denenmesi gerekiyor. Disney’in varisi Abigail Disney gibi isimlerin de altında imzası bulunan açık mektupta, “Hükümetlerin bizim gibi insanlar için vergileri artırması gerekiyor. Hemen. Gerçekten. Kalıcı olarak. ifadelerine yer verildi.

Dünya zenginleri açıkça vergi artışı istiyor

“COVID-19’un neden olduğu sorunlar, ne kadar cömert olursanız olun hayırseverlikle çözülemez. Hükümetler, ihtiyaç olan fonları oluşturma ve bunları adil bir şekilde dağıtma sorumluluğunu almalı.” denen mektupta, “Bu küresel savaşın ön cephesinde savaşan insanlara bunu borçluyuz. Temel hizmetlerde çalışan çoğu işçi, taşıdığı yüke oranla çok düşük ücret alıyor.” ifadelerine de yer verildi.

Dünyanın en zenginleri

Warehouse Group’un kurucusu ve Yeni Zelanda’nın en zengin ikinci insanı Sir Stephen Tindall, İngiliz senarist ve yönetmen Richard Curtis, Silikon Vadisi’ndeki şirketlere milyonlarca dolarlık yatırımlarda bulunan İrlandalı girişimci ve iş insanı John O’Farrell gibi isimler; vergilerinin arttırılmasını istiyor. Yaptıkları açıklamada; “Hayır, hastalara biz bakmıyoruz, ambulansları biz kullanmıyoruz, market raflarını biz düzenlemiyoruz. Ama paramız var, çok paramız var. Dünyayı bu krizden kurtarırken ve önümüzdeki yıllarda ihtiyaç duyulmaya devam edilecek para.” gibi ilginç bir konuşmaya yer verdiler.

Koronavirüs konusundaki tedirginlik devam ederken G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Müdürleri Toplantı’sının öncesinde bu konuşmanın yapılması memnuniyetle karşılandı. Peki sizce gerçekten de sayılı zenginlerin vergilerinde artışa gidilmeli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.