Motorola One Zoom DxOMark puanı ile hayal kırıklığı yarattı!

motorola

Dört kameralı Motorola One Zoom, DxOMark’tan aldığı puan ile hayal kırıklığı yarattı. Motorola One Zoom, tek kameralı telefonları bile geçemedi!

Motorola geçtiğimiz haftalarda dört kamerası ile dikkat çeken One Zoom modelini tanıtmıştı. İsminden de anlaşılacağı gibi Zoom özelliği ile fark yaratacağı söylenen telefon, DxOMark testinden aldığı puan ile resmen çuvalladı diyebiliriz.

Telefonun arka bölümünde 48 Megapiksel f/1.7 diyafram + 8 Megapiksel f/2.4 diyafram 3x optik zoom + 16 Megapiksel f/2.2 diyafram (ultrawide) + 5 Megapiksel çözünürlüğünde derinlik sensörü yer alıyor. Cihazın ön tarafında ise 25 Megapiksel çözünürülüğünde kamera bulunuyor.

Dört kamerası ile One Zoom modeli DxOMark’tan sadece 87 puan alarak büyük bir başarısızlığa imza attı. iPhone 7 Plus’tan bile daha düşük alan One Zoom, ortalamasını maalesef ki 77 puanlık video bölümü ile düşürüyor. Telefonun zoom özelliği ise bu testten sadece 43 puan almayı başarıyor.

Motorola One Zoom

2020 yılında üst segmente odaklanacağını açıklayan Motorola, umarız üç veya dörtlü kamera kurulumu telefonlarında daha kaliteli lensler kullanarak DxOMark’taki kötü şöhretinden kurtulur. Telefonun tek kamera kurulumu ile gelen ilk nesil Google Pixel’den bile düşük puan almayı nasıl başardığı ise merak konusu.

iPhone 11 Pro Max DxOMark puanı ile üzdü!

Demek ki neymiş? Çok kamera demek çok iyi fotoğraf çekeceği anlamına gelmez. Önemli olan lensler ve yazılımlar ile renk doğruluğu ve kontrast oranlarının dengelenmesiymiş. Bu işi son yıllarda Apple, Huawei ve Xiaomi çok iyi yapıyor. Samsung, hala video çekerken jöle etkisinden ve lens değişimleri sırasında kasma sorununu çözebilmiş değil.

2020 yılında tanıtılacak olan üst segment telefonlarda muhtemelen minimumda dört kamera yer alacak. Bakalım Huawei, 2019’daki başarısını önümüzdeki yılda da devam ettirebilecek mi?