Motorola Edge+ DxOMark kamera puanı belli oldu

Motorola Edge+

Motorola’nın uzun süre sonra amiral gemisi akıllı telefonu olarak geliştirilen Motorola Edge+ için DxOMark puanı belli oldu.

Kağıt üzerinde 1/1,33 inç büyüklüğünde 108MP çözünürlüğünde bir kameraya sahip Motorola Edge+ DxOMark testine konuk oldu. Motorola bu kamera ile kullanıcılara çok şey vaat ediyordu. Telefonun kamerası DxOMark’tan 113 puan almayı başardı. Fotoğraf kısmında 119 video kısmında ise 101 puan ile orta sıralarda kendine yer buldu.

İsterseniz telefonun özelliklerine bir göz atalım. Motorola Edge+ 6.7 inç büyüklüğünde 90Hz yenileme hızına ve 1080×2340 (Full HD+) çözünürlüğe sahip HDR10 + teknolojisini barındıran bir ekran  ile geliyor.  Ekranın sağ üst kısmında içerisinde kamera olan bir delik mevcut. Bu delikli kamera 25MP çözünürlüğünde ve f/2.0 diyafram aralığına sahip.

Telefonun arka gövdesinde Samsung tarafından geliştirilen ve Xiaomi’nin Mi 10 serisinde de kullanılan 108 MP’lik kamera ana kamera tercih edilmiş. Bu kamera 16MP çözünürlüğünde ultra geniş açılı kamera ve 8MP çözünürlüğündeki 3x optik zoom yapabilen telefoto kamerası mevcut. 108MP’lik ana kamera f/1.8 diyafram aralığında. Tabi ki rakamlar kameranın ne kadar kaliteli fotoğraf çektiğinini göstergesi değil. Bunu DxOMark bize kanıtlıyor.

Motorola Edge DxOMark 2

Motorola Edge+ Qualcomm’un Snapdragon 865 yonga setinden gücünü alıyor. Yonga setinin ana işlemcisi Single-core 2.84 GHz Kryo 585 (ARM Cortex-A77). Grafik işlemcisi olarak Adreno 650 tercih edilmiş. Motorola Edge Plus 12GB LPDDR5 RAM ve 256GB UFS 3.0 depolama alanı ile birlikte geliyor. Telefonun sahip olduğu 5170 mAh’lık devasa batarya 18W’lık hızlı şarj teknolojisi ile şarj edilebilecek.

Aşağıda telefonun DxOMark tarafından test edildiği videoyu görebilirsiniz. Ayrıca tüm inceleme detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İşte telefonun kamerası ile çekilen fotoğraflar

Motorola Edge DxOMark 2 Motorola Edge DxOMark 3 Motorola Edge+

Motorola Edge+

Online oyun Valorant ücretsiz alınabilecek! Buradan indirebilirsiniz