PUBG Mobile 0.16.0 güncellemesi yayınlandı

PUBG Mobile 0.16.0

Yenilikler ile gelen PUBG Mobile 0.16.0 güncellemesi yayınlandı. PUBG Mobile 0.16.0 ile gelen tüm yenilikler haberimizde yer alıyor.

Milyonları kasıp kavuran PUBG Mobile, geçtiğimiz ay kendine dişli bir rakip bulmuştu. Call of Duty: Mobile’ın yükselişe geçmesi ve PUBG oyuncularını almasıyla birlikte, PUBG ekibi düğmeye bastı. Bugün iOS ve Android kullanıcıları için yenilikler ile gelen PUBG Mobile 0.16.0 güncellemesi  güncellemesi yayınlandı.

Fortnite 11.20 güncellemesi DirectX 12 ile geldi!

Bir dizi iyileştirme ile gelen bu güncelleme ile birlikte Kış Cenneti özelliği oyuna ekleniyor. Bu özellik sayesinde; oyuncular bir maça girdiğinde teleferiğe binerek karlı dağlara çıkabilir ve snowboard yapmayı deneyebiliyor.

Güncelleme ile gelen ve göze çarpan bir diğer yenilik ise bakış açısı değiştirme kısayolu oluyor. Oyuncular Klasik mod, Eğlence modu ve Eğitim Sahasında bakış açılarını tek bir tıklama ile değiştirebiliyor.

PUBG Mobile 0.16.0

PUBG Mobile 0.16.0 güncellemesi ile gelen yenilikler

Klasik: Kış Cenneti

Erangel’de Klasik mod maçları için sıraya girerken oyuncular Toplanma Alanı karlarla kaplı olan Kış Cennetine girebilir. Oyuncular bir maça girdiğinde teleferiğe binerek karlı dağlara çıkabilir ve snowboard yapmayı deneyebilir.

Klasik: İyileşme

Sağlık Çantaları, Ağrı Kesiciler, Enerji İçecekleri, Sargı Bezleri, İlk Yardım Kitleri, Adrenalin Şırıngaları ve diğer modlardaki bazı sarf malzemeleri artık hareket halindeyken kullanılabilir. Bu malzemeleri kullanırken hareket hızı önemli ölçüde düşer. Sargı bezleri sağlık yenilerken otomatik olarak art arda kullanılabilir.

Evo Alanı: Mekanik Öfke

Mekanik Öfke oynarken, oyuncular iki gruba ayrılır ve Mitralyöz, Pompalı veya RPG gibi güçlü silahlarla kuşatılmış bir araca rastgele olarak sürücü veya nişancı olarak atanır. Sürücü de aracı kullanırken ateş edebilir. Mekanik Öfke özel ögelerini almak için öge sandıklarına araçla çarpmak gerekir.

Mekanik Öfke – TÖM: Bir düşman aracını yok ederek 1 puan kazan. Hedef puana ilk ulaşan grup kazanır.

Mekanik Öfke – Savaş Puanı: Yeterli sayıda sandık toplayan ilk takım kazanır. Araç yok edildiğinde toplanan Puan Sandıkları kaybedilir.

Mühimmat

– Mühimmat ekranı eklendi, TÖM Seçim ekranından veya Envanterden erişilebilir ve maçta kullanılacak silah ve ögeler seçilebilir. TÖM girişinde veya yeniden canlanırken istenildiği gibi mühimmat değişimi yapılabilir.

– Mühimmat olarak kullanılabilecek silah çeşitliliği Evo Seviyesi yükseldikçe artar. Her silahın kendine ait uzmanlık seviyesi bulunur, oyuncular uzmanlık seviyesini yükselterek daha fazla silah ekine erişebilir.

– TÖM canlanma noktasında ortaya çıkan silahlar, cephaneler ve diğer kaynaklar kaldırıldı. TÖM’de öldürülen düşmanların bıraktığı tüm silahlar tüm ekleriyle birlikte alınır.

Bakış Açısı

Oyuncular artık Klasik mod, Eğlence modu ve Eğitim Sahasında ÜŞN maçları tek butonla BŞN’ye çevirebilir. Ayarlardan butonun yeri değiştirilebilir veya buton devre dışı bırakılabilir.

Kayma

Oyuncular ayarlar bölümünden kayma özelliğini açabilir/kapatabilir. Devre dışı bırakıldığında TÖM’de kayma hareketi yapılamaz.

İzleyici Kademe Sınırlaması

Düşük kademeli oyuncular artık yüksek kademedeki arkadaşlarını izleyemeyecek.

Takım Arkadaşını Öldürme

Bir takım arkadaşı öldüren oyuncu şikayet edilirse o maç içindeki diğer eylemlerden men edilir.

Süslemeler

Sırt çantası süslemeleri eklendi. Aynı süsleme, bir sırt çantasının 3 seviyesi için de kullanılabilir.

Diğer İyileştirmeler

Silah Dengeleme (Klasik)

– Kurmalı Keskin Nişancı Tüfekleri: Gövdeye verdiği hasar %30 artırıldı.

– AWM: Mermi hasarı 132’den 120’ye düşürüldü.

– Hafif Makineli: Gövde ve kollara/bacaklara verdiği hasar %5 artırıldı.

– Arbalet: Gövdeye verdiği hasar %40, kollara/bacaklara verdiği hasar %20 artırıldı.

– S12K: Mermi hasarı 22’den 24’e çıkarıldı.

– Kısa Çifte: Her atışın hasarı 20’den 22’ye çıkarıldı.

– S686/S1897: Her merminin hasarı 24’ten to 26’ya yükseltildi.

– Pompalılar: Atış menzili 1.000 metreden 150 metreye düşürüldü.

– Duckbill: Pompalı dikey yayılımını artırır ve yatay yayılımını azaltır.

Performans

– TÖM’deki takılma miktarı ileri düzeyde azaltıldı.

– TÖM görselleştirme verimi yüksek modeller için artırıldı

– Yüksek modeller için kaynak kullanımı azaltıldı.

– Düşük modeller için temel kare hızı iyileştirildi.

– Savaş sırasındaki kaynak kullanımı ileri düzeyde azaltıldı.

– Kamera dönüşü, dürbün açma ve haritada ilerleme akıcılığı iyileştirildi.

– Bazı Android cihazların savaşa girmesi için gereken yükleme süreleri kısaltıldı.

BRDM-2: Araçta oyuncu varken sadece takım arkadaşları araca binebilir.

Ayarlar: TÖM ve Hastalık modu için farklı ayarlar eklendi. Oyuncular Klasik mod, TÖM ve Hastalık modu için farklı kullanıcı arayüzleri ayarlayabilir.