Apple Pay ve Google Pay, Rus banka kartlarını kabul etmiyor

Apple Pay ve Google Pay, Rus banka kartlarını kabul etmiyor

Ukrayna’nın işgaline tepki olarak Rusya’nın finans kurumlarına uygulanan Batı yaptırımlarının ardından bir hamle daha geldi. Ülkenin en büyük bankalarından bazılarının müşterileri artık banka ve kredi kartlarını Apple Pay ve Google Pay ile birlikte kullanamıyor. İşte detaylar.

Business Insider tarafından tespit edilen Rusya Merkez Bankası basın açıklamasına göre, etkilenen kuruluşlar arasında VTB Group, Sovcombank, Novikombank, Promsvyazbank ve Otkritie FC Bank yer alıyor. Bu banka kartlarına sahip müşteriler, temassız ödeme yapmak için kartlarını kullanmaya devam edebilir. Ancak bu kartlar artık yurtdışında çalışmıyor. Buna ek olarak yine bu kartlarla Rusya’ya yaptırım uygulayan ülkelerde çevrimiçi alışveriş yapmak mümkün değil. Görünüşe göre Apple Pay ve Google Pay olaylara tepkisini koymuş durumda.

Apple Pay ve Google Pay, Rus banka kartlarını kabul etmiyor

The Verge’in belirttiği gibi, Apple Pay ve Google Pay, Rusya’da YooMoney gibi yerel seçenekler kadar popüler değil. Bu sebeple kart sahipleri bu karardan ciddi anlamda etkilenmeyebilir. 2020 verilerine göre, Rusların yalnızca yüzde 29’u o sırada Google Pay kullandığını bildirirken, yüzde 20’si Apple Pay kullandığını söyledi. Bu nedenle, alternatiflere erişimleri olduğu göz önüne alındığında, bu kısıtlamaların Rus tüketicilerini çok fazla etkilemesi olası değil. Bununla birlikte, Rus bankalarının SWIFT interbanking sisteminden dışlanma olasılığı, ülke ekonomisine daha fazla zarar verebilecek döviz oynaklığı gibi şeylere yol açabilir. Ekonomik yaptırımların daha nereye varacağını hep beraber göreceğiz.

Twitter Ukrayna Savaşı’nda sınıfta kaldı: Yanlış hesaplar engellendi