Panasonic’ten akıllı alışveriş torbası!

alisveris torbasi

Elektronik devi Panasonic, akıllı alışveriş torbası ile karşınızda. Kasiyersiz alışveriş dönemi başlıyor mu?

Geçtiğimiz hafta Amazon tarafından duyurulan Amazon Go isimli yeni alışveriş sistemi sonrasında mağaza ve marketler için yeni teknolojiler gündeme gelmeye başladı. Geleceğin marketlerini şimdiden tasarlamaya başlayan firmalar arasına Panasonic de katıldı.

The Wall Street Journal’ın haberine göre Panasonic, marketler için yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor. Bu teknoloji ürünleri müşteri için otomatik olarak poşetliyor ve satın alınan ürünlerin otomatik olarak kasadan geçiriyor. Bu sayede market alışverişlerindeki “kasiyer” kavramına gerek kalmıyor.

Panasonic’in sistemi Amazon Go’ya göre biraz daha ilkel görünüyor. Panasonic iş geliştirme departmanından Yasuyuki Fukui, yeni teknolojinin hız kazandırmak için geliştirildiğinin vurgusunu yapıyor. Yani amaç tam olarak kasiyerleri işsiz bırakmak değil, işlerini kolaylaştırmak ve hızlandırmak.

Japonya Osaka’da deneysel olarak yeni teknolojinin test edilmeye başlandığı söyleniyor. Henüz geliştirme aşamasında olan akıllı alışveriş torbası teknolojisinin tam anlamıyla kullanıma sunulması için 2018 yılını beklemek gerekecek gibi duruyor. Testlerin büyük bir kısmının Şubat 2017’de sona ermesi bekleniyor.

Mağaza ve marketler için geliştirilen Amazon Go ve Panasonic akıllı alışveriş teknolojisi gibi konular 2017 yılında çok daha sık şekilde gündeme gelecek gibi duruyor. Sizce böyle bir teknoloji müşteriler tarafından tercih edilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

panasonic checkout.0

Samsung Galaxy S8’de beklenen 7 önemli özellik!